Lockheed Martin Corp a câştigat un contract de 2,3 miliarde de dolari pentru a construi cel puţin 120 de elicoptere H-60M Black Hawk, în timp ce armata americană îşi continuă căutarea unui elicopter de generaţie următoare, potrivit Pentagonului, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Contractul de cinci ani include opţiuni pentru încă 135 de aeronave care vor fi disponibile pentru Armată, precum şi pentru alte agenţii şi aliaţi ai SUA, împingând valoarea potenţială totală a contractului la 4,4 miliarde de dolari, cu opţiuni, a spus Armata într-un comunicat.

”Acest acord pe mai mulţi ani permite Armatei să răspundă nevoilor actuale şi viitoare de capabilităţi prin upgrade-uri, înlocuire şi inserţii de tehnologie”, a declarat colonelul Calvin Lane, managerul proiectului Utility Helicopters.

Divizia Sikorsky a Lockheed continuă ”să investească în platforma Black Hawk, de la susţinere la transformare digitală şi modernizare, pentru a oferi clienţilor noştri avantajul competitiv de care au nevoie”, a declarat Nathalie Previte, vicepreşedinte al programelor Sikorsky Army and Air Force.

Armata SUA caută elicopterul său de ultimă generaţie. În  competiţie se află Divizia Bell a Textron, precum şi o echipă Sikorsky-Boeing.

Concursul ”Future Vertical Lift” al armatei are ca scop găsirea unui înlocuitor, deoarece armata caută să retragă peste 2.000 de elicoptere utilitare UH-60 Black Hawk de clasă medie, construite de Sikorsky începând cu anii 1970.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.