NATO îşi propune să reducă emisiile de gaze cu efect de seră civile şi militare cu cel puţin 45% până în 2030 şi să fie neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2050, a declarat, marţi, secretarul general Jens Stoltenberg, când a anunţat primele obiective ale alianţei cu privire la emisii, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu va fi uşor, dar se poate realiza”, a afirmat Jens Stoltenberg într-un discurs în marja summitului NATO de la Madrid.

”Toţi aliaţii s-au angajat să-şi reducă emisiile de gaze cu efect de seră ca parte a acordului de la Paris”, a adăugat el.

El a subliniat că obiectivul va putea fi îndeplinit prin ”daptarea armatelor” statelor membre NATO, precum şi prin utilizarea intensivă a tehnologiei ecologice, cum ar fi sursele regenerabile, combustibili sintetici ecologici şi soluţii mai eficiente din punct de vedere energetic.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.