Sprintera nigeriană Blessing Okagbare are suspendarea antidoping ridicată de la 10 la 11 ani din cauza unui nou element din dosarul ei, a anunţat Unitatea de Integritate a Atletismului (AIU), informează lefigaro.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nigerianca a fost pentru prima dată suspendată provizoriu şi exclusă de la Jocurile Olimpice chiar înainte de semifinalele probei din 31 iulie 2021 pentru dopaj cu hormoni de creştere, în urma unei proba din competiţie pe 19 iulie.

La începutul lunii octombrie 2021, sportiva în vârstă de 33 de ani a fost din nou suspendată pentru un test EPO pozitiv la începutul sezonului, înainte de a fi suspendată timp de 10 ani în februarie pentru "utilizări multiple ale produselor interzise”, dar şi pentru "refuzul său de a coopera” cu ancheta.

AIU o acuză de această dată că a ocolit un control antidoping pe 13 iunie 2021 la Jacksonville (Florida), cu şase zile înainte de calificarea la ştafeta 4x100m pentru Mondialele 2022. Toate rezultatele sale din 13 iunie 2021 sunt invalidate.

Okagbare se află şi în centrul anchetei americane care îl vizează pe doctorul Eric Lira, primul acuzat în temeiul controversatei „legi Rodchenkov”, care permite justiţiei americane să judece şi să impună pedepse cu închisoare de până la 10 ani şi amenzi de până la un milion de dolari. tuturor persoanelor, indiferent de naţionalitatea lor, implicate într-un sistem internaţional de dopaj.

Eric Lira este acuzat că a cumpărat produse care îmbunătăţesc performanţa, cum ar fi hormonul de creştere şi eritropoietina (EPO), şi că le-a distribuit la doi sportivi, ca parte a unui program de dopaj, în timpul pregătirii lor pentru Jocurile Olimpice din 2020.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.