Consiliul Concurenţei a anunţat marţi că a autorizat operaţiunea prin care RCS&RDS şi Citymesh NV vor controla împreună trei companii din Belgia: InfraCo NV, B2CCo NV şi Citymesh Mobile NV.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Consiliul Concurenţei a autorizat operaţiunea prin care RCS & RDS şi Citymesh NV vor controla împreună trei companii din Belgia: InfraCo NV, B2CCo NV şi Citymesh Mobile NV. Astfel, RCS & RDS şi Citymesh NV au înfiinţat şi deţin împreună companiile InfraCo NV şi B2CCo NV. În ceea ce priveşte a treia firmă, Citymesh Mobile N.V, RCS & RDS a intrat în acţionariat alături Citymesh NV”, anunţă autoritatea de concurenţă.

Cele trei companii, InfraCo NV, B2CCo NV şi Citymesh Mobile NV sunt implicate în participarea la licitaţia de atribuire de spectru organizată de BIPT (Institutul Belgian pentru Servicii Poştale şi Telecomunicaţii), în dezvoltarea unei reţele de comunicaţii mobile pe teritoriul Belgiei, precum şi în furnizarea de servicii de comunicaţii mobile clienţilor din acest teritoriu.

Anterior tranzacţiei, Citymesh Mobile NV era deţinută de Citymesh NV.

”În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa din România sau pe o parte substanţială a acesteia şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal”, precizează autoritatea de concurenţă.

Citymesh NV, parte a Cegeka Holdings NV, furnizează servicii de telecomunicaţii în Belgia: servicii de internet, telefonie mobilă şi fixă adaptată clienţilor comerciali (B2B). Citymesh dezvoltă în prezent o Reţea Mobilă Privată în Belgia, iar în acest scop, foloseşte spectrul de bandă medie şi oferă clienţilor comerciali diferite servicii de acces la internet, precum Wi-Fi, 4G şi 5G.

Societatea mama, Cegeka, reprezintă un grup din sectorul IT cu sediul central în Belgia şi are operaţiuni în alte zece ţări europene, aceasta fiind prezentă pe piaţă românească (pe piaţa serviciilor de dezvoltare de software, prin intermediul unei filiale, Cegeka Romania SRL).

RCS&RDS furnizează servicii de telecomunicaţii electronice (telefonie mobilă şi fixă, servicii de voce şi de date, servicii de acces la internet în România, Spania, Italia şi Portugalia), precum şi servicii de retransmisie a canalelor de televiziune prin cablu sau satelit în România.

RCS&RDS este controlată de către Digi Communications NV.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.