Corpurile a cel puţin 46 de persoane au fost descoperite într-un camion, în apropiere de San Antonio, în Texas, în sudul Statelor Unite, scrie presa americană, un mijloc de transport utilizat frecvent de către migranţi care intră în Statele Unite, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O astfel de călătorie este extrem de perculoasă, în măsura în care aceste vehcule sunt arareori climatizate, iar persoanele din ele rămân rapid fără apă.

”Am peluat până acum 46 de corpuri”, a anunţat şeful pompierilor din San Antonio, Charles Hood.

El precizează că 16 persoane rănite - 12 adulţi şi patru copii - au fost de asemenea preluate şi că erau ”conştiente” în timp ce erau transportate către unităţi medicale.

”Pacienţii pe care i-am văzut aveau febră puternică, aveau insolaţie, sufereau de epuizare din cauza căldurii. N-am găsit urmă de apă în vehicul”, a enumerat şeful pompierilor.

Mai multe posturi locale de televiziune şi un cotidian din San Antonio, un oraş situat la 240 de kilometri de frontiera cu Mexicul, au anunţat luni seara (ora locală) sinistra descoperire, iar imagini difuzate de postul KSAT surprindeau numeroase vehicule de poliţie şi ambulanţe la faţa locului.

Ministrul mexican de Externe Marcelo Ebrard şi-a exprimat regretul, pe Twitter, faţă de o ”tragedie” şi a anunţat că consulul mexican - în pofida faptului că ”nu cunoaştem naţionalitatea” victimelor - urma să se ducă la faţa locului.

Guvernatorul republican al texasului Greg Abbott s-a sesizat imediat cu privire la această dramă şi a aruncat vina pe preşedintele democrat Joe Biden.

”Aceşti morţi sunt (din vina lui) Biden. Ele sunt sunt rezultatul politicii sale mortale de deschidere a frontierelor”, a atacat el.

Sosiri de imigranţi clandestini au crescut puternic după alegerea lui Joe Biden, în pofida faptului că acesta încearcă, de când s-a instalat la Casa Albă, să controleze afluxul migraţiei, încredinţându-i acest dosar spinos vicepreşedintei sale Kamala Harris.

În 2017, o tragedie asemănătoare a marcat spiritele. Zece migranţi au murit într-o remorcă supraîncălzită, parcată într-o parcare în apropiere de San Antonio.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.