Vladimir Putin a fost ţinta ironiilor liderilor G7, duminică, aceştia glumind în legătură cu ţinuta lor şi făcând trimitere la preşedintele rus, informează ndtv.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Ne păstrăm sacourile? Ne dăm jos sacourile?”, a întrebat premierul britanic Boris Johnson când s-a aşezat la masă la Castelul Elmau din Bavaria, unde cancelarul Olaf Scholz găzduieşte reuniunea G7.

Liderii din Marea Britanie, Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia, SUA şi Uniunea Europeană au reflectat cu privire la dilema legată de îmbrăcăminte.

Premierul canadian Justin Trudeau a sugerat ca liderii să aşteaptă să facă fotografia oficială înainte să-şi dea jos sacourile, iar atunci Johnson a glumit: “Trebuie să arătăm că suntem mai duri decât Putin”. Şi glumele au continuat.

“Va trebui să prezentăm tabloul de călărie la pieptul gol”, a spus Trudeau, referindu-se la celebra fotografie din 2009 a lui Putin în care liderul rus apare călare pe un cal la pieptul gol.

“Călăria este cea mai bună”, a afirmat şi Ursula von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene, aparent fără să îşi spună părerea despre chestiunea legată de îmbrăcăminte.

Boris Johnson a reacţionat: “Trebuie să le arătăm pectoralii noştri”.

Liderii au pozat în faţa reporterilor, cu sacourile pe ei, după care jurnaliştii au părăsit încăperea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.