Jandarmii braşoveni au intervenit în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică pentru a ajuta patru turişti să coboare din Masivul Piatra Craiului. Cei trei adulţi şi un adolescent de 17 ani erau obosiţi, deshidrataţi şi nu erau pregătiţi pentru coborârea pe timp de noapte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“În seara zilei de sâmbătă, în jurul orelor 22:00, am primit solicitarea de a ajuta patru turişti, aflaţi în zona Refugiului Diana din Masivul Piatra Craiului. Cele patru persoane, trei adulţi şi un minor în vârstă de 17 ani, nu aveau probleme medicale, dar erau epuizate fizic, erau deshidratate şi nu erau echipate corespunzător pentru coborâre pe timp de noapte”, a transmis Jandarmeria Braşov.
Sursa citată a menţionat că o echipă formată din patru jandarmi montani a plecat în cel mai scurt timp către turişti, reuşind ca în jurul orelor 03.20 să-i aducă în siguranţă la baza masivului, în zona cabanei Plaiul Foii. 
“Acţiunea s-a desfăşurat în condiţii grele, pe timp de noapte, cu vizibilitate redusă, dar experienţa colegilor noştri, care nu sunt din păcate la prima intervenţie de acest gen, a făcut ca totul să se termine cu bine şi toate persoanele au ajuns în siguranţă”, au mai precizat jandarmii braşoveni.
Ei recomandă turiştilor prudenţă în alegerea traseelor, să-şi evalueze corect capacităţile fizice, să se informeze în legătură cu dificultatea traseului şi durata acestuia, să fie echipaţi corespunzător şi în orice decizie luată să pună siguranţa pe primul loc.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.