Federaţia Patronatelor din Industria Ospitălităţii din România (FPIOR) anunţă că la data de 30 iunie. se încheie perioada până la care voucherele de vacanţă emise în anii precedenţi mai pot fi utilizate pentru rezervări direct la locaţiile de cazare sau pot fi aduse la agenţiile de turism, pentru achiziţia de vacanţe. Potrivit federaţiei, voucherele de vacanţă reprezintă cel mai important motor de promovare a destinaţiilor turistice din România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Federaţia Patronatelor din Industria Ospitălităţii din România (FPIOR) informează publicul despre termenul final de valabilitate pentru voucherele de vacanţă emise în anii precedenţi. Aceste vouchere reprezintă un motor important pentru promovarea turismului în România şi pot fi utilizate doar pentru vacanţe în ţară. La data de 30 iunie se încheie perioada până la care voucherele de vacanţă emise în anii precedenţi mai pot fi utilizate pentru rezervări direct la locaţiile de cazare sau pot fi aduse la agenţiile de turism, pentru achiziţia de vacanţe sau pachete de servicii turistice ce se vor putea apoi derula în orice altă perioada ulterioară”, arată FPIOR.

În perioada ianuarie - mai 2022 au fost emise 19.768.895 de vouchere de vacanţă, în valoare de 943,831 milioane de lei, echivalentul a 190 de milioane de euro. Estimativ, pentru tot anul 2022 vor fi emise vouchere în valoare de 350 de milioane de euro.

Atât instituţiile şi companiile de stat, cât şi firmele private pot acorda aceste vouchere angajaţilor, pentru emitere anuală timp de 5 ani, pentru perioada 2022-2026. Angajaţilor din mediul privat li se pot acorda legal vouchere în valoare de până la 6 salarii minime, spre deosebire de stat, unde voucherele de vacanţă sunt limitate la suma de 1.450 lei de persoană, pe an. 

„Data de 30 iunie 2022 reprezintă un termen final până la care mai pot circula tichetele de vacanţă emise în anii anteriori. Le recomandăm românilor să se adreseze agenţiilor de turism licenţiate, unde au posibilitatea să achiziţioneze pachete turistice complete, pentru orice perioadă din acest an sau din anii următori, pachete ce pot include, pe lângă minim o noapte de cazare, şi servicii de masă în restaurante, servicii de tratament sau SPA, excursii şi tururi opţionale, bilete de tren sau de avion în România, bilete la festivaluri sau evenimente, bilete la atracţii turistice etc. În paralel, posesorii de tichete de vacanţă pot utiliza voucherele de vacanţă emise în acest an, în cazul în care sumele au fost deja virate pe card.

La ora actuală, voucherele de vacanţă reprezintă cel mai important motor de promovare a destinaţiilor turistice din România, deşi indirect. Circulaţia turistică în destinaţiile româneşti, serviciile de cazare şi de servire a mesei în restaurantele din România, intrările la obiective turistice din România au fost şi sunt puternic dinamizate şi susţinute de tichetele de vacanţă.”, a declarat Corina Martin, secretar general Federaţia Patronatelor din Industria Ospitalităţii din România (FPIOR).

Voucherele de vacanţă pot fi utilizate exclusiv pentru vacanţe în România.

Federaţia Patronatelor din Industria Ospitalităţii reprezintă interesele câtorva mii de operatori din industria ospitalităţii din toată ţara. Membrii Federaţiei Patronatelor din Industria Ospitalităţii sunt patronatele locale HORETIM Timişoara, Horeca Transilvania (Cluj), Resto Constanţa, Asociaţia Horeca Oltenia, Asociaşia HoReCa Bacău, Asociaţia Patronală Horeca Argeş, Asociaţia Ospitalităţii Bihor, Hore Ca’N Maramu (Baia Mare), Asociaţia HORECA Sibiu şi Organizaţia Patronală a Cârciumarilor Braşoveni.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.