Senatul a adoptat, joi seară, un proiect de lege bipartizan menit să soluţioneze atacurile armate, care echivalează cu prima legislaţie federală importantă privind controlul armelor, din ultimele decenii, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Votul final a fost 65 la 33, 15 republicani s-au alăturat democraţilor în sprijinul măsurii, marcând o reuşită bipartizană semnificativă în privinţa uneia dintre cele mai controversate probleme politice naţionale.

Proiectul de lege va fi trimis Camerei Reprezentanţilor să fie supus votului înainte să îl semneze preşedintele Joe Biden.

Acordul bipartizan include milioane de dolari pentru sănătate mintală, siguranţă şcolară, programe de intervenţie pe timp de criză şi stimulente astfel încât statele să includă dosarele minorilor în Sistemul naţional de verificare instantanee a antecedentelor penale.

De asemenea, proiectul presupune schimbări semnificative cu privire la achiziţionarea armelor de foc de către o persoană cu vârsta cuprinsă între 18 şi 21 de ani şi soluţionează problema referitoare la posesia armelor de către partenerii necăsătoriţi în cazul în care au fost găsiţi vinovaţi de comiterea actelor violente asupra partenerilor lor. Aceasta reprezintă o victorie pentru democraţi, care au purtat o luptă înverşunată pentru această lege.

Votul a avut loc în aceeaşi zi în care Curtea Supremă a anulat o lege privind armele din New York, adoptată în urmă cu mai bine de un secol, care impune restricţii asupra purtării unei arme ascunse, în afara locuinţei.

Sentinţa evidenţiază conflictul dintre forţele politice la toate nivelurile guvernamentale, în contextul în care ramura judiciară implementează cea mai largă extindere a drepturilor asupra armelor din ultimul deceniu. Verdictul are loc chiar în momentul în care puterea legislativă pare pe cale să adopte cel mai important pachet de siguranţa armelor în aproape 30 de ani.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.