Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a scris, joi seară, pe Facebook, că ţara sa trăieşte o zi istorică după ce Consiliul European a oferit statutul de ţară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Zi istorică pentru Moldova: Consiliul European ne-a oferit statutul de ţară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană. Pornim pe drumul spre UE, care va aduce moldovenilor mai multă bunăstare, mai multe oportunităţi şi mai multă ordine în ţara lor.
Avem în faţă un drum complicat, care va cere multă muncă şi efort - şi pe care suntem pregătiţi să-l parcurgem, împreună, pentru a asigura cetăţenilor un viitor mai bun. Moldova are viitor, în Uniunea Europeană!", a scris Maia Sandu pe Facebook.
 
Uniunea Europeană, reunită în summit la Bruxelles a aprobat joi candidaturile Ucrainei şi Republicii Moldova la UE, anunţă joi seara preşedintele Consiliului European Charles Michel, o decizie care marchează începutul unui proces îndelungat şi complex în vederea unei aderări.

Liderii Celor 27 recunosc astfel Ucrainei şi Republicii Moldova statutul de state candidate la aderarea la UE, a anunţat Charles Michel, care evocă un ”moment istoric” în toiul ofensivei Rusiei în Ucraina.

Această decizie, foarte aşteptată de către Kiev, luată în cadrul unui summit al şefilor de stat şi de guverne din UE, la Bruxelles, marchează începutul unui proces de aderare îndelungat şi complex în vederea unei aderări la Uniune.



 
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.