Inspectorii ANSVSA şi ANAF au veriticvat, joi, 87 de depozite de legume şi fructe din Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Dâmboviţa, fiind depistate nereguli pentru care s-au dat 54 de amenzi. S-au găsit produse alterate, spaţii de depozitare neigienizate şi legume/ fructi depozitate necorespunzător.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

 

”Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a desfăşurat, împreună cu reprezentanţi ai ANAF, o acţiune tematică de control la depozitele de legume şi fructe şi pieţele agroalimentare din Bucureşti şi judeţul Ilfov. În timpul controalelor, s-au prelevat probe (din lămâi, piersici, morcovi, gutui, caise, ardei iute, ardei gras, banane, mere, portocale, roşii, nectarine, struguri) pentru determinarea prezenţei sau a depăşirii limitelor admise pentru reziduurile de pesticide. Probele prelevate vor fi analizate în laboratoarele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor din Bucureşti şi Constanţa”, a transmis, joi seară, ANSVSA, într-un comunicat de presă.

Sursa citată a precizat că importantă a fost şi verificarea procedurii de rechemare a produselor de la beneficiari, în situaţiile în care există produse neconforme.

Au fost verificate 87 de unităţi de depozitare şi comercializare legume-fructe.

Principalele deficienţele constatate:

  • igiena necorespunzătoare a spaţiilor de depozitare şi ambalare;
  • depozitarea necorespunzătoare (paleţi cu produse alterate lângă cei cu produse corespunzătoare);
  • legume şi fructe alterate şi ambalaje deteriorate prezente în spaţiul de depozitare;
  • trasabilitatea şi etichetarea necorespunzătoare a legumelor şi fructelor;
  • lipsa programului de autocontrol la produsele de origine non animală;
  • inexistenţa procedurii de rechemare a produselor neconforme;
  • absenţa fişelor care atestă sănătatea personalului.

”Neregulile constatate în urma verificărilor au fost sancţionate cu 54 de amenzi contravenţionale, în valoare totală de 637.280 de lei. Totodată a fost reţinută oficial o cantitate totală de 13.862 de kg de legume şi fructe (roşii, morcovi, lămâi şi ardei gras), care a fost dirijată pentru neutralizare la o unitate autorizată”, a transmis ANSVSA.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.