JTI şi Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) au oferit din nou ieri seară publicului clujean un film cu şi despre dans. În acest an, la cinema Florin Piersic a avut loc proiecţia filmului En Corps (Rise) de Cédric Klapisch, o ficţiune despre eforturile unei tinere balerine care vrea să continue să danseze, în ciuda unui accident care pare să o scoată complet din joc. O comedie romantică, o poveste care inspiră, cu un mesaj cald şi optimist: uneori, cel mai rău lucru care se poate întâmpla e posibil să se transforme în cel mai bun.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Este o tradiţie ca în fiecare an JTI să prezinte la TIFF un film despre dans. JTI este unul dintre pilonii care sprijină Festivalul şi un susţinător al dansului. Pentru că ne-am obişnuit cu filme remarcabile în anii precedenţi, nici în acest an nu vom fi mai prejos.”, a declarat Tudor Giurgiu, preşedintele TIFF.

„Toate drumurile filmului duc la Cluj, dar iată că şi drumurile dansului. JTI prezintă în fiecare an la TIFF un film cu sau despre dans. Aşa cum au fost Pina lui Wim Wenders, premiera, în România, a proiecţiei 3D, Corbul Alb de Ralph Fiennes sau Mr. Gaga de Tomer Heymann. Nume mari, filme superbe. De această dată este un film nou, în limba engleză se numeşte Rise, tradus în română Un nou început, dar eu l-aş fi tradus „ridică-te şi umblă”. Este de fapt o poveste despre ghinion şi noroc, despre cum să-ţi schimbi destinul găsindu-ţi drumul. Pentru că atunci când te ridici şi umbli, după cădere, nu mai mergi pe acelaşi drum. Elise, eroina filmului dansează din nou după ce prin dans trece prin jocul morţii, ajungând să cunoască dragostea şi bucuria mişcării vii, nu doar a perfecţiunii clasice. Iar dansul contemporan, care salvează personajul reprezintă un simbol pe parcursul peliculei, un simbol al lumii reale, cât se poate de frumoasă, amuzantă, dar şi crudă.”, a adăugat Gilda Lazăr, Director Corporate Affairs & Communications JTI Romania, Moldova şi Bulgaria.

De-a lungul timpului, JTI a prezentat la fiecare ediţie a Festivalului, filme de artă legate de lumea dansului. La Danse în regia lui Frederick Wiseman, Ballroom Dancer, regizat de Andreas Koefoed şi Christian Holten Bonke, Polina de Angelin Preljocaj şi Valérie Müller, Cunningham de Alla Kovgan sau Indiile Galante, în regia lui Philippe Beziat sunt câteva dintre proiecţiile prezentate de JTI la TIFF. În 2021, Sergei Polunin, cunoscut balerin şi actor, a fost prezent pentru prima dată în România, la TIFF, cu sprijinul JTI.

JTI continuă astfel tradiţia de mai bine de 20 de ani, de a se asocia cu cele mai desăvârşite expresii ale dansului. Întâlnirile JTI, eveniment organizat din 2000, au devenit un reper cultural şi o marcă naţională a calităţii pentru dansul contemporan.

JTI şi-a început activitatea în România în 1993 (ca R.J. Reynolds) şi a fost una dintre primele companii multinaţionale care au investit local. JTI se implică activ în comunitate: compania este partener al Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS), al Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), al "Turneelor de poveste" - serie de turnee muzicale în oraşele mici, al Festivalului SoNoRo, al proiectelor CoolSound şi Aplauze pentru poet, precum şi sponsor oficial al Gigi Căciuleanu Romania Dance Company. JTI a fost premiată recent de Ministerul de Externe din Japonia pentru promovarea culturii nipone în România. JTI sprijină Grădina Japoneză din Herăstrău, Căsuţa de Ceai din Muzeul Naţional de Artă şi Centrul de Studii Româno-Japoneze din cadrul Universităţii Româno-Americane. „Întâlnirile JTI”, eveniment lansat în anul 2000, a devenit un brand cultural naţional în dansul contemporan. Compania susţine, din anul 2000, Bursele JTI pentru Jurnalişti, fiind de asemenea partener al Internship 2.0. Din 1998, se desfăşoară programul Seniorii JTI, prin care 45 de vârstnici din Sectorul 2 primesc zilnic alimente şi medicamente, iar de-a lungul anilor compania a colaborat şi colaborează cu Samusocial, Ateliere fără frontiere, ARC, SoSiSeSa şi alte organizaţii neguvernamentale, sprijinind proiecte sociale prin care sunt susţinute persoane din categorii defavorizate în diverse zone ale ţării.

JTI este unul dintre cei mai mari producători mondiali de produse din tutun şi produse pentru vapat, cu operaţiuni în peste 130 de ţări. Cu sediul la Geneva, Elveţia, JTI are peste 40.000 de angajaţi, fiind membră a grupului Japan Tobacco. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.jti.com.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.