Scurtmerajul "DIPLOMA Fashion Film 2021", un proiect cinematografic semnat de regizorul Andrei Mîndru, care promovează designerii de modă expuşi în cadrul ediţiei a VIII-a a festivalului DIPLOMA Show, singurul dedicat noii generaţii de creatori români, va fi proiectat pe 28 iunie, de la ora 18.30, la Gala UNArte 2022.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Realizat pentru al treilea an consecutiv de echipa Andrei Mîndru–Gavrilă Fashion Tellers, "DIPLOMA Fashion Film" este un proiect creativ multi-premiat anterior, care îşi propune să promoveze în fiecare an selecţia de designeri de modă emergenţi din cadrul festivalului DIPLOMA Show, organizat de The Institute.

Structurat în 8 capitole şi filmat la Combinatul Fondului Plastic, scurtmetrajul (5’31”), care cuprinde o selecţie de designeri de la ediţia din 2021 a festivalului, este construit în jurul a 8 monologuri susţinute de actriţa Silvana Mihai.

„Ne-am propus să transformăm în substanţă filmică argumentele teoretice ale fiecărui expozant al secţiunii de fashion din cadrul DIPLOMA 2021. Am ales 8 ţinute din zone stilistice diferite şi am vrut să dăm viaţă ideilor exprimate de fiecare artist în prezentarea propriilor creaţii, trecându-le prin filtrul şi sensibilitatea noastră. Pentru toate cele 8 creaţii, gândul principal a fost: haina ca personaj. Am vrut să redăm sufletul costumului, gândurile şi modul de exprimare ale acestuia”, a explicat Alina Gavrilă, creative director la Gavrilă Fashion Tellers.

„În fiecare an, mi-am propus să aduc o perspectivă nouă în concept şi execuţie. De această dată, un singur actor porneşte într-o experienţă vizuală în 8 capitole, în care fiecare ţinută este reprezentată total diferit - în ton, imagine, performance şi amplasament. Toată ideea acestui film a pornit de la cum putem să punem aceste creaţii speciale ale studenţilor într-un context unitar, unde creatorii pot să-şi vadă operele într-un fel în care nu s-au gândit. Astfel, fiecare operă selectată prinde o nouă viaţă şi are o nouă oportunitate de a se promova, alături de curajul de a continua această muncă”, a completat Andrei Mîndru, regizorul DIPLOMA Fashion Film. 

Creaţiile prezentate în scurt-metrajul DIPLOMA Fashion Film aparţin următorilor artişti şi creatori din noua generaţie: Victoria I. Leea - Martyrium // Andreea Abuburuzan - Suceava 82 // Gabriela Ioana Baboş - Harababura // Paul Palm - Studiu asupra versatilităţii vestimentare & analiza psihologică a depresiei şi relatarea ei în moda vestimentară contemporană // Octavia Chiru - Între cer şi pământ // Pif Stephano - Red Words // Robert Axente - Soare negru // Cerasela Nicoară - Arta ca viaţă.

Gala UNArte 2022 va avea loc în Grădina Facultăţii de Arte Decorative şi Design din Strada Calea Griviţei, nr. 28, sector 1, Bucureşti. Accesul la eveniment, unde absolvenţii UNArte vor prezenta peste 50 de lucrări de Licenţă şi Master, se face exclusiv pe bază de invitaţie.

"DIPLOMA Fashion Film" a fost deja selectat la ediţia din 2022 a festivalului Filmul de Piatra. De asemenea, scurtmetrajul a fost selectat şi la o serie de festivaluri de renume internaţional, cum ar fi La Jolla Fashion Film Festival (San Diego), respectiv Canada Fashion Film Festival (Toronto).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.