Jocurile de noroc reprezintă o industrie dinamică, în continuă transformare şi creştere, unde inovaţia tehnologică şi planurile de business trebuie să se sincronizeze pentru a obţine cele mai bune rezultate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cu o cotă de 45% din sectorul de software al industriei jocurilor de noroc, Newton este o companie care a reuşit să crească în urma performanţelor şi inovaţiilor realizate de când activează pe această piaţă.

Despre realizările şi performanţele Newton, inovaţiile şi planurile de viitor ale companiei, am stat de vorbă cu fondatorul şi CEO-ul Dragoş Buriu.

De când activaţi pe această piaţă şi cum vedeţi piaţa serviciilor şi a produselor pentru operatorii de jocuri de noroc din România?

Am înfiinţat compania Newton în urmă cu aproximativ 12 ani, ca răspuns la nevoile pieţei de jocuri de noroc din acea perioadă. Lucrez în această industrie de la 21 de ani şi văd cum piaţa se schimbă continuu. Este nevoie de viziune şi experienţă pentru a crea tehnologii care să ţină pasul cu aceste schimbări şi care să susţină un joc responsabil din punct de vedere social. De câţiva ani, se dezvoltă mult sectorul online, ponderea acestuia crescând constant. Este clar că viitorul industriei de gambling depinde de tehnologie, iar noi vrem să aducem pe piaţă tehnologie care nu doar să susţină operatorii de jocuri de noroc, ci să susţină şi jucătorii, utilizând inteligenţa artificială pentru a detecta dependenţa de jocuri de noroc sau tiparele de joc nefireşti.

Ce servicii oferiţi operatorilor?

Construim platforme şi ecosisteme pentru operatorii de jocuri de noroc, aducem soluţii inovatoare atât pe partea de software, cât şi de echipamente. Am început prin a dezvolta sisteme de jackpot, de fidelizare a jucătorilor, de happy hour, am dezvoltat orice aveau nevoie operatorii. În timp, ne-am concentrat tot mai mult pe platforma online de gaming, care este şi acum businessul nostru de bază.

Ce înseamnă inovaţie în domeniul dvs?

De la bun început, inovaţia a fost o componentă de bază a activităţii Newton. Înţeleg foarte bine ce se întâmplă în piaţa de jocuri de noroc, deoarece eu sunt acţionar şi în operatorul de pariuri Winner, ocupându-mă în mod direct de partea online.  Prin urmare, avem o poziţie puternică bazată pe know-how, pe înţelegerea nevoilor operatorilor, dar şi o echipă puternică care ştie sa facă faţă acestor provocări. În domeniul jocurilor de noroc, inovaţia înseamnă să fii mereu cu un pas înaintea altora, să le oferi operatorilor servicii care încă nici măcar nu au fost dezvoltate de competitorii tăi. Înseamnă să ţii pasul cu dezvoltarea tehnologiei sau chiar să o anticipezi. Suntem permanent în strânsă legătură cu partenerii noştri, operatori de gambling din top 5 dintre care putem menţiona Superbet, Casa Pariurilor, Magic Games şi urmărim tendinţele globale din industria de gaming. 

Ce inovaţii a adus Newton? Cu ce se diferenţiază produsele Newton în piaţă?

Newton se reinventează permanent. Acum trei ani, am rescris complet soft-ul cu care lucrăm. În prezent ne pregătim pentru lansarea unui proiect major, care va schimba gamingul, un sistem integrat bazat pe machine learning. Avem specialişti de top care se ocupă de acest proiect şi chiar urmează să ne extindem echipa. Piaţa de jocuri de noroc este în creştere constantă şi într-un permanent proces de inovaţie. În România, acest sector înseamnă anual 2,5 mld de euro, iar la nivel mondial de peste 100 mld. euro.

Ce cotă de piaţă are Newton?

Newton are o cotă de piaţă de 45% în sectorul de software pentru industria de gambling.

Ce planuri de viitor aveţi? Intenţionaţi să extindeţi echipa Newton?

Aşa cum am menţionat mai devreme, lucrăm la un proiect major de integrare a inteligenţei artificiale şi a componentei de machine learning în platforma pe care o oferim clienţilor noştri. Acest lucru presupune investiţii suplimentare şi extinderea echipei. Vrem să redefinim experienţa jucătorilor cu acest nou proiect, minimizând în acelaşi timp impactul social. Ne interesează să fidelizăm jucătorii care văd gamblingul ca pe o formă de distracţie şi nimic mai mult, să asigurăm o creştere sănătoasă pe termen lung.

Care sunt tendintele din piaţa de jocuri de noroc? Cum faceţi să anticipaţi aceste tendinţe şi să vă asiguraţi creşterea cotei de piaţă?

Urmărim constant tendinţele din acest sector, vedem ce se întâmplă pe pieţele mai dezvoltate, iar de multe ori suntem chiar cu un pas în faţa tendinţelor.  Lucrăm atât pentru a creşte beneficiile partenerilor noştri, cât şi pentru a maximiza potenţialul de joc responsabil. Ne dorim ca jocurile de noroc să fie doar o formă de entertainment, în niciun caz o dependenţă, motiv pentru care platformele noastre au integrate o serie de proceduri pentru a depista comportamentele nedorite ale jucătorilor şi a asigura condiţiile necesare unui joc responsabil. Principala tendinţă din piaţa de gambling, la nivel global, este utilizarea tehnologiei pentru a schimba faţa industriei şi a crea toate premisele pentru un joc responsabil.

(Articol susţinut de Newton)

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.