Deputatul PNL Gheorghe Pecingină a afirmat, miercuri, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, despre măsura de scădere a preţurilor la carburanţi, aşteptată de la Guvern, că din informaţiile pe care le are, se va împărţi compensarea între bugetul de stat şi companii. Liberalul a precizat că plafonarea la 7 lei este imposibilă din punct de vedere economic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu ar trebui să ne raportăm să luăm în calcul preţul barilului. Avem de la începutul anului, tona de benzină şi motorină a crescut cu 700 de dolari. Uităm să luăm în calcul că agenţii economici plătesc pentru transport, depozitare, rafinare, taxă de mediu multe lucruri pe care trebuie să le luăm în calcul”, a spus deputatul PNL.

El a precizat că a avut discuţii, ca reprezentant al comisiei de buget finanţe, cu companiile din domeniu. ”Mi-au prezentat nişte date care m-au determinat să susţin că plafonarea la 7 lei este imposibilă din punct de vedere economic”, a spus Gheorghe Pecingină.

Deputatul PNL a arătat că decizia finală va fi prezentată după şedinţa de Guvern de joi, când Guvernul va veni cu date tehnice.

”Din informaţiile pe care le am, se va împărţi compensarea, între bugetul de stat şi companii. Marile companii sunt înţelegătoare şi nu mizez doar pe asta ci pe faptul că în România guvernele sunt partenere serioase şi au a avut o relaţie bună cu mediul de afcaeri. Vor înţelege că trebuie să susţină o parte”, a comentat el.

Despre partea de compensare care va fi susţinută de stat, Pecingină a arătat că la Ministerul de Finanţe s-au făcut calcule şi s-a mers la discuţii, astfel că ministerul ştie foarte bine ce poate să suporte bugetul şi ce nu.

Liderii coaliţiei au decis instituirea, timp de 3 luni, a unui mecanism de compensare parţială a preţului la pompă al carburanţilor, au declarat surse guvernamentale, pentru News.ro. Executivul se va reuni, joi de la ora 11.00, în şedinţă pentru a pune la punct ultimele detalii privind această măsură, au adăugat sursele citate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.