La finalul acestei săptămâni, Bucureştiul va găzdui cea de-a 2-a etapă a Campionatului Naţional Women Rally – Bosch Car Service, Trofeul Enel X Way, clasa de maşini electrice powered by George, inovaṭie BCR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La un eveniment fully booked, Clubul Sportiv Savu Racing şi Asociaṭia Clubul Sportiv Women In Motorsport, au pregătit, în premieră, doamnelor şi domnişoarelor din întreaga ṭară, un Start Festiv de neuitat, care se va desfăşura vineri, 24 iunie 2022, începând cu ora 19.00, în parcarea din Piaṭa Constituṭiei, zona din faṭa Palatului Parlamentului aliniind cele 50 de maşini înscrise în concurs.

         Trofeul Enel X Way a atras pe lista de înscrieri concurente din 14 judeṭe, doamne şi domnişoare curajoase, care îşi vor etala abilităţile la volanul propriilor maşini weekendul acesta.

„Suntem pentru a treia oară la linia de start a Campionatului Naţional Women Rally pentru a înmâna Trofeul Enel X Way România şi pentru a promova responsabilitatea faţă de un mediu curat, faţă de o societate sustenabilă. În România, Enel X Way a ajuns deja la aproximativ 250 de puncte de încărcare în peste 30 de oraşe din toată ţara, continuăm să extindem reţeaua pentru a încuraja un transport durabil. În acelaşi timp, prin prezenţa la acest Campionat, promovăm responsabilitatea în trafic şi a unei bune conduite la volan”, a declarat Mihai Mardale, Head of Enel X Way România.

Ca de obicei, Women Rally îşi propune să scoată în evidenţă competitivitatea, aptitudinile şi implicarea de care dau dovadă femeile în competiţiile de automobilism. Fiind susţinute de prieteni şi familie, concurentele oferă astfel exemple pozitive şi relevante de responsabilitate şi fairplay către toţi cei care urmăresc competiţia. În plus, etapele Women Rally reprezintă contextul perfect de a ieşi din zona de confort într-un cadru prietenos, alături de femei care împart aceeaşi pasiune.

Concursul propriu-zis se va desfăşura sâmbătă, începând cu ora 10:00, în incinta ROMEXPO, accesul la eveniment fiind pe la poarta C, de pe bulevardul Expoziṭiei.  Organizatorii le-au pregătit concurentelor un circuit format din viraje de viteză, ace de păr şi şicane unde îşi vor putea demonstra agilitatea la volan. Vor fi două manşe de concurs în care concurentele iau startul pe rând, fiind cronometrate la sutimi de secundă. Toată acţiunea va putea fi urmărită live pe pagina de facebook şi pe YouTube.

Partenerii de mobilitate ai etapei de la Bucureşti sunt BMW Romania şi Auto Cobălcescu, dealer BMW şi MINI, care ne sunt alături şi anul acesta. Cele mai noi modele BMW şi MINI vor fi pilotate, în deschidere, de către ambasadoarele evenimentului, care vor face o demonstraţie de sportivitate, cu eleganţă şi stil.

“Suntem încântaţi să fim unul dintre partenerii strategici care susţin competiţia eveniment Women Rally şi pasiunea pentru motorsport, în general. Mărcile pe care le reprezentăm au o lungă şi bogată istorie în competiţiile sportive, construind inclusiv sub-branduri dedicate sporturilor cu motor: BMW M şi MINI JCW. BMW M împlineşte anul acesta 50 de ani de existenţă, perioadă în care a schimbat radical standardele tehnologice dar şi de pregătire şi siguranţă a piloţilor. MINI a debutat în Raliul Monte Carlo în anii ’60, când a câştigat nu mai puţin de trei titluri în patru ani. Aşadar aşteptăm cu nerăbdare să vedem podiumul acestei ediṭii şi să găzduim festivitatea de premiere a câştigătoarelor în cadrul evenimentului organizat în locaţia BMW Auto Cobălcescu, din Splaiul Unirii nr.311”, a declarat Cristian Vlaşin, Director Executiv BMW şi MINI Auto Cobălcescu.

         În cadrul Campionatului Naṭional Women Rally – Bosch Car Service, pe lângă implementarea noţiunilor de conducere defensivă şi proactivă la nivelul conducătoarelor auto într-un cadru organizat şi sigur în care acestea să îşi poată testa şi îmbunătăţi abilităţile la volan, contribuind astfel la scăderea numărului de accidente rutiere, celebrăm şi performanṭa în sport. Astfel, la start, le veṭi putea întâlni, în calitate de ambasadoare Women Rally, pe doamna Elisabeta Lipă - cea mai bună canotoare a secolului XX, multiplă campioană olimpică şi mondială, fost Ministru al Sportului şi actualmente preşedinte la Federaţia Română de Canotaj şi pe Alina Dumitru - unica campioană olimpică la judo a României, medaliată la Campionatele Mondiale de Judo, campioană mondială de junioare, multiplă campioană europeană. Împărtăşind aceeaşi pasiune cu concurentele, Cristiana Oprea, pilot de raliuri şi fondator Femei în Motorsport, revine alături de Women Rally, oferindu-le noṭiuni de pilotaj şi de abordare a motorsportului, având-o în dreapta pe Ioana Vulpescu.

Ca şi până acum, concurentele de la etapele Women Rally vor puncta într-una din cele 5 clase, constituite conform regulamentului, în funcţie de capacitatea motorului şi de gradul de modificare a maşinii. Clasele 1, 2 şi 3 sunt dedicate maşinilor de stradă fără modificări, cu motor termic. Women Rally este astfel locul perfect pentru a face primii paşi în motorsport cu costuri minime, folosind maşinile personale, organizatorii punând la dispoziţia concurentelor chiar şi căşti şi cagule, necesare pentru ca totul să se desfăşoare în siguranţă.

Iniṭiată în anul 2020, Clasa 4 este dedicată maşinilor electrice şi este susṭinută şi în acest an de către George, primul banking inteligent din România. Inovaţie BCR.

Clasa 5 este dedicată maşinilor modificate sau posesoarelor de licenţă FRAS cu un grad mai mare decât cel al licenṭelor pentru Women Rally.

Evenimentul se va încheia într-o atmosferă festivă cu ocazia dineului care va avea loc sâmbătă seara la Auto Cobălcescu, dealer BMW şi MINI. Tot atunci se va desfăşura şi festivitatea de premiere a celor mai rapide trei concurente ale fiecărei clase din cadrul Trofeului Enel X Way, totul într-o ceremonie a eleganţei şi prieteniei.

Odată cu ridicarea restricṭiilor sanitare, marea familie Women Rally reiterează momentele atingătoare de suflet cu care ani de zile a obişnuit opinia publică, organizând în cadrul Dineului oficial o licitaṭie în scop caritabil şi educaţional, cu produse oferite de către partenerii evenimentului. Fondurile colectate vor fi direcṭionate către editarea şi tipărirea de exemplare din Revista Născut pentru Sport - unica publicaţie din România de educaţie şi cultură sportivă pentru copii.  

Informaţiile complete legate de concurente, noutăţile din timpul concursului şi atmosfera Women Rally surprinsă în imagini sunt disponibile pe instagram @womenrally.ro şi pe pagina de facebook a campionatului. Detalii despre regulament, înscriere şi următoarele etape din acest sezon pot fi găsite pe site-ul oficial www.womenrally.ro

Campionatul Naţional Women Rally - Bosch Car Service 2022 îmbină testele cronometrate de îndemânare la volan cu oportunităţi de socializare, noţiuni de conducere defensivă şi momente elegante petrecute într-o companie inedită, care împărtăşeşte pasiunea pentru maşini şi ambiţia de auto-depăşire. Împreună, comunitatea Women Rally contribuie la şosele mai sigure, încurajând într-un cadru legal şi sigur dezvoltarea abilităţilor la volan şi responsabilitatea în trafic, pentru toată familia.

Campionatul Naţional Women Rally, ediṭia 2022 este susţinut de către Bosch Car Service.

Etapa a II-a Bucureşti (24-25 iunie 2022) a Campionatului Naţional Women Rally – Bosch Car Service 2022, Trofeul Enel X Way, este susţinută de către Enel X Way, clasa de maşini electrice powered by George, primul banking inteligent din România, şi partenerii gold: Auto Cobălcescu, dealer BMW şi MINI, Castrol România, Parsa Beauty, Catena - Farmacia Inimii, Hotel Melodia.

Parteneri silver: Racebox, AEA Medical, Gerovital, Cramele Cricova, Violettes – Boutiques des fleurs, Coca-Cola, Nespresso, Brandocracy, Prestige Flame.

Parteneri: Primăria Capitalei, Proedus, Cultured.

Parteneri media: RallyMax, Autorally, Autoştiri.ro, GP24.ro, 24auto.ro, FanRally.ro, Bunzac Media, Fabian Robert Photography, FireWeb, Revista Născut pentru Sport.

Parteneri print: PMA Invest, Impress.

Campionatul Naţional Women Rally Bosch Car Service se desfăşoară sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv şi a Ministerului Sportului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.