Prima demonstraţie a spectacolului pe care delfinii aduşi din Ucraina şi cei Constanţa îl vor prezenta în această vară a avut loc, miercuri, în faţa a sute de copii instituţionalizaţi, dar şi refugiaţi din Ucraina, cei mici bucurându-se şi aplaudând fiecare element al show-ului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
Conducerea Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii (CMŞN) a decis ca la prima demonstraţie a delfinilor aduşi din Ucraina, cu cei din Constanţa, să asiste copii din centrele de plasament ale Direcţiei Generale de Protecţia Copilului şi Asistenţă Socială Constanţa (DGASPC).
 
"Au fost copii care aparţin de DGAPSC, am avut reprezentanţi ai minorităţilor culturale din Constanţa, am vrut să adunăm cât mai multe persoane care în mod normal nu îşi permit să vadă o demonstraţie la Delfinariu”, a povestit directorul CMŞN, Iulian Călin. 
 
El a precizat că exerciţiul prezentat miercuri va fi cel urmărit şi de turişti în următoarea perioadă. 
 
"Delfinii au început acomodarea în acelaşi bazin joia trecută. Au stat împreună două nopţi şi trei zile acomodându-se. Deja de vineri antrenorii au putut să prezinte un exerciţiu comun, l-am mai perfecţionat şi duminică am început antrenamentelor cu public. Astăzi a fost prima demonstraţie a exerciţiului complet, aşa cum îl vom prezenta pentru o anumită perioadă. Am înţeles că vom mai veni cu suprize pe exerciţiu. Vor ţine demonstraţiile cel puţin 30 de minute”, a declarat Iulian Călin. 
 
 
Show-ul a debutat cu o demonstraţie a doi dintre cei trei lei de mare aduşi din Ucraina. Aceştia au reuşit să îi amuze pe copii cu exerciţiile pe care le-au executat. 
 
 
A urmat apoi momentul mult aşteptat de spectatori, show-ul celor şase delfini. Salturile spectaculoase, dansurile executate de delfini cu instructorii lor, jocurile cu mingea au reprezentat tot atâtea elemente de atracţie pentru cei mai mici dintre spectatori.  
 
Unul dintre instructorii de la Delfinariu, Alexandru Florin Mazilu, a povestit jurnaliştilor cum s-au acomodat aceşti delfini. 
 
"Prima zi a fost mai haos, delfinii noştri nu erau obişnuiţi cu atât de mulţi delfini în bazin, ei fiind 12 ani singuri. Apoi totul a decurs minunat. Suntem în perioada de a ne cunoaşte cât mai bine, dar încet, încet vom combina elementele şi totul va fi împreună. Ei au puţin altfel antrenamentele deoarece ţin peştele în mână, noi am fost învăţaţi în trecut să nu mai ţinem peştele în mână, să nu le mai aruncăm peştele în apă la delfini. Ei fac acest lucru. Trebuie să ne acomodăm şi noi şi ei, să combinăm aceste lucruri ca să iasă totul perfect”, a explicat instructorul delfinilor. 
 
Reprezentantul reţelei de delfinarii Nemo, Adrian Focşa, a declarat cum au ajuns delfinii din Ucraina la Constanţa.
 
"A fost o operaţiune de salvare în primul şi în primul rând. Când a început să fie bombardat Harkovul, am venit cu solicitare la domnul preşedinte al Consiliului Judeţean, Mihai Lupu, şi l-am rugat să avem un spaţiu, să fim feriţi de bombe. Domnia sa ne-a primit cu braţele deschise, ne-a oferit spaţiu. S-a format o familie, atât delfinii, cât şi antrenorii noştri. Sunt nişte demonstraţii excepţionale, ce nu am mai văzut nicăieri în Europa”, a explicat Adrian Focşa. 
 
El a menţionat că a văzut la Delfinariu, în timpul spectacolului de miercuri, şi familii cu copii din Ucraina care s-au refugiat la Constanţa din calea războiului. 
 
Delfinii din Ucraina şi cei din Constanţa vor prezenta câte trei demonstraţii pe zi, de luni până vineri, şi câte patru sâmbăta şi duminica.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.