Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a declarat, marţi seară, că sunt mai mulţi candidaţi decât posturi disponibile în sesiunea de recrutări pentru armată. Dîncu a precizat că viitorii angajaţi sunt atraşi de stabilitate şi de salarizare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat marţi seară, la Digi24, câţi candidaţi s-au înscris pentru cele 1.500 de locuri disponibile în armată, având în vedere că în 24 iunie se încheie termenul de depunere a dosarelor, Vasile Dîncu a explicat că va fi prezentată o cifră în perioada următoare. 

”Astăzi nu am o statistică, cu siguranţă că avem mai mulţi candidaţi decât posturile care există în acest moment, o să facem o statistică şi o să comunicăm în perioada următoare”, a declarat Vasile Dîncu. 

Ministrul Apărării a declarat că se fac angajări pentru posturi de sergent şi gradaţi profesionişti. 

Întrebat ce salarii sunt în armată, Dîncu a explicat că acestea sunt în funcţie de specialităţi. 

”Sunt în funcţie de specialităţi (salariile - n.r.). În general sunt peste 3.500 de lei, se mai adaugă sporuri. Noi încercăm acum, consider că nu am făcut campanie de publicitate destul de bună pentru această profesie de militar, o să încercăm ca viitoarele deschideri de campanii de recrutare să fie mult mai inteligente. Unele ţări lucrează cu cele mai puternice agenţii de publicitate din lume, Sigur, plătesc nişte sume pe care noi nu nu le-am putea permite pentru a face publicitate şi a atrage cei mai buni oameni în zona aceasta militară”, a afirmat Vasile Dîncu. 

Ministrul a precizat că oamenii sunt atraşi de stabilitate şi salarii, atunci când aleg o carieră în armată. 

”Sunt două motive importante, un motiv important este stabilitatea şi  ideea că o profesie de militar e una sigură. După ce eşti profesionist de puţine ori se poate întâmpla să fii dat afară din armată, dar poţi să avansezi, ai posibilitatea unei cariere. Prin modificarea unor legi încercăm să facem mai fluidă graniţa aceasta dintre soldaţi şi gradaţi profesionişti şi militarii, ofiţerii din corpul superior pentru că în momentul acesta există o graniţă, dar să poţi să promovezi şi în corpul militarilor care au venit de pe băncile şcolilor militare. Salarizarea este al doilea motiv, încercăm să facem modificări şi sperăm  să înţeleagă şi colegii mei din coaliţie că avem nevoie să ajungem la un nivel de salarizare. Acestea au rămas în urmă, la solda de grad a rămas în urmă din 2009 de exemplu. Avem încă de lucru la chestiunea aceasta”, a mai declarat Vasile Dîncu. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.