Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, va purta discuţii oficiale, în cadrul unei vizite pe care o va face în Emiratele Arabe Unite (EAU), despre construirea unui terminal cargo pentru Aeroportul Internaţional ”Traian Vuia” din Timişoara.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Grindeanu face parte dintr-o delegaţie a Guvernului care va efectua o vizită de lucru în EAU în perioada 20-21 iunie, delegaţie condusă de premierul Nicolae Ciucă. 

La invitaţia ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, din delegaţie face parte şi directorul Aeroportului din Timişoara, Daniel Stamatovici. 

”La invitaţia ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, directorul Aeroportului Internaţional Timişoara Traian Vuia, Daniel Stamatovici, face parte din delegaţia Guvernului României care efectuează o vizită de lucru în Emiratele Arabe Unite. Din delegaţie fac parte: ministrul transportuilor, Sorin Grindeanu, ministrul agriculturii, Adrian Chesnoiu, ministrul economiei, energiei şi mediului antreprenorial, Virgil Popescu şi premierul României, Nicolae Ciucă, care conduce delegaţia. Daniel Stamatovici va participa la discuţii oficiale referitoare la posibilităţile de deschidere a unei colaborări cu UAE, privind dezvoltarea zonei cargo a aeroportului, astfel încât acesta să-şi maximizeze importanţa internaţională. Aeroportul Timişoara are o localizare strategică şi cu avantaje majore, capacităţi operaţionale importante şi o infrastructură care permite realizarea unui centru logistic intermodal de mari dimensiuni, pentru operaţiuni de transport marfă”, se arată într-un comunicat de presă, de luni, al Aeroportului Timişoara.  

La începutul acestei luni, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunţa că ministerul pe care îl conduce intenţionează să construiască un terminal nou cargo, pe Aeroportul Timişoara, pentru o firma de curierat care deja operează aici. Investiţia se ridică la 6 milioane de euro.  

Tot atunci, Grindeanu a anunţat şi construirea, în viitor, a unui terminal cargo pe Aeroportul Timişoara care să deservească toate firmele, precum şi Poşta Română, iar în acest sens, spunea el, va purta discuţii oficiale în EAU. 

”O să fiu, în această lună în Emiratele Arabe Unite, o să am discuţii oficile, nu la colţ de masă, despre terminalul cargo de pe Aeroportul Timişoara. Va fi o întâlnire interministerială între România şi Emiratele Arabe Unite”, a declarat Sorin Grindeanu. 

Prim-ministrul Nicolae Ciucă va efectua, în perioada 20-21 iunie, o vizită de lucru în Emiratele Arabe Unite. Din delegaţia oficială care îl va însoţi pe premierul Nicolae Ciucă în Emiratele Arabe Unite fac parte Sorin Grindeanu, viceprim-ministru, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Virgil Popescu, ministrul Energiei, Adrian Chesnoiu, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Iulian Chifu, consilier de stat, Cancelaria Prim-ministrului şi Dan Cărbunaru, secretar de stat, purtător de cuvânt al Guvernului. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.