Deputatul PSD Vlad Popescu, fiul lui Cristian Popescu Piedone, ar putea candida pentru Primăria Sectorului 5 din partea AUR, susţin surse politice pentru News.ro. Piedone jr. ar prefera să candideze susţinut de PSD, însă Marcel Ciolacu se opune. Liderul social-democrat l-ar prefera pe Alexandru Petrescu, fost ministru al Economiei în Guvernul Grindeanu. Din partea PNL, favorit pentru candidatură este Mario De Mezzo, în timp ce USR îl susţine pe Alexandru Dimitriu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit sondajelor AUR, Vlad Popescu-Piedone ar câştiga detaşat funcţia de primar al Sectorului 5, lăsată liberă de tatăl său, după ce a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare în dosarul Colectiv. Vlad Piedone negociază cu AUR, însă ar înclina spre o candidatură din partea PSD, partid pe listele căruia a fost ales deputat la alegerile din 2020. Însă Marcel Ciolacu nu ar vrea să asocieze PSD cu imaginea lui Piedone, susţin surse din conducerea partidului. În plus, Marcel Ciolacu a fost deranjat de atitudinea lui Piedone senior, care, din puşcărie, face lobby intens pentru candidatura fiului său. 
 
Potrivit unor surse din conducerea PSD, Marcel Ciolacu i-a transmis lui Cristian Popescu Piedone, aflat la Rahova că nu-i poate dicta candidatul, din detenţie. De altfel, Ciolacu le-a spus colegilor, în mai multe şedinţe, că partidul va stabili de comun acord candidatul pentru primăria Sectorului 5, fără a fi impus din exterior. O altă variantă discutată în PSD e ca Piedone junior să candideze din partea PPUSL. De altfel, după ce a fost ales  parlamentar pe listele PSD, Piedone junior a demisionat din partid şi s-a înscris în PPUSL, formaţiune condusă din umbră de Dan Voiculescu. În 2020, tatăl său a obţinut mandatul de primar al Sectorului 5 fiind susţinut tot PPUSL. 
 
Marcel Ciolacu şi l-ar dori candidat pe Alexandru Petrescu, fost ministru al Economiei în Guvernul Grindeanu şi fost ministru al Comunicaţiilor în Guvernul Dăncilă, susţin sursele citate. Şi Daniel Florea, fost primar al Sectorului 5 din partea PSD, râvneşte la candidatură, însă nu e susţinut nici de Marcel Ciolacu, nici de Gabriela Firea (liderul PSD Bucureşti). 
 
De partea cealaltă, favoritul PNL pentru candidatura la Sectorul 5 este Mario De Mezzo, în prezent director adjunct al Oficiului Român pentru Drepturile de Autor (ORDA). USR şi-a desemnat deja candidatul: liderul filialei Sector 5, Alexandru Dimitriu, fost secretar de stat în Ministerul Justiţiei. 
 
Prefectul Capitalei, Toni Greblă (PSD), a semnat pe 12 iunie ordinul prin care funcţia de primar al Sectorului 5 este declarată vacantă. Conform legii, în termen de 90 de zile, Guvernul trebuie să organizeze alegeri parţiale.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.