Armata rusă anunţă vineri că aproape 7.000 de ”mercenari străini” - din 64 de ţări - au venit în Ucraina de la începutul războiului şi că i-a ucis pe aproape 2.000 dintre aceştia, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Listele noastre, la 17 iunie, conţin mercenari şi specialişti în armament în total din 64 de ţări. De la îneputul operţaiunii militare speciale, 6.956 au venit în Ucraina, 1.956 au fost eliminaţi deja, iar 1.779 au plecat înapoi”, anunţă într-un comunicat Ministerul rus al Apărării.

Polonia este ”liderul absolut” al ţărilor europene, în privinţa combatanţilor în Ucraina, urmată de România şi Marea Britanie, precizează ministerul.

Ministerul publică în comunicat un tabel cu numărul combatanţilor străini veniţi în Ucraina, clasaţi pe naţionalităţi şi în funcţie de pierderi, potrivit armatei ruse.

Ministerul dă asigurări că 59 de ”mercenari” francezi, dintr-un toral de 183 veniţi să lupte în Ucraina, au fost ucişi de la începutul ofensivei ruse.

Moscova arată în acest tabel că a ucis 102 dintre cei 504 combatanţi români din Ucraina, potrivit armatei ruse.

Ţările care au înregistrat cele mai mari pierderi de ”mercenari” în Ucraina, potrivit Moscovei, sunt Polonia - 378 de morţi, Statle Unite - 214 morţi, Canada - 162 de morţi şi Georgia - 120 de morţi.

De la lansarea invaziei Ucrainei de către preşeidntele rus Vladimir Putin, la 24 februarie, mii de voluntari străini - în princial europeni - au venit în Ucraina pentru a ajuta forţele Kievului.

Rusia îi prezintă pe aceşti combatanţi drept ”mercenari” - un termen peiorativ, care sugerează că sunt motivaţi de bani.

Separatişti proruşi i-au condaqmnat la moarte pe trei dintre aceştia - doi britanici şi un marocan.

Ucraina şi aliaţii săi din Occdent subliniază că, dacă există mercenari pe front, aceştia se află în tabăra rusă - prin prezenţa unor elemente din cadrul grupului paramilitar Wagner, ai cărui membri au fost desfăşuraţi în Siria, Libia şi Mali.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.