Rusia şi-”a pierdut deja pe plan strategic” Războiul în Ucraina şi ”nu va prelua niciodată controlul” asupra Ucrainei, este de părere şeful Statului Major Interarme britanic, amiralul Tony Radakin, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Preşedintele (rus Vladimir) Putin a folosit 25% din puterea armatei sale pentru a realiza cuceriri teritoriale minuscule”, declară militarul britanic cu cel mai înalt grad, citat vineri de agenţia britanică de presă Press Association (PA).

Moscova ”poate că va înregistra succese tactice în viitoarele săptămâni”, recunoaşte el.

”Însă Rusia a pierdut deja pe plan strategic”, subliniază amiralul Tony Radakin.

”NATO este mai puternică” decât Rusia, iar ”Finlanda şi Suedia vor să adere la organizaţie”, adaugă el.

Amiralul Tony Radakin consideră că Kievul ”nu va pierde niciodată controlul Ucrainei”.

La aproape patru luni de la lansarea invaziei Ucrainei de către Putin, armata rusă ”va duce în curând lipsă de oameni şi de rachete sofisticate”, estimează şeful Statului Major britnic.

Tony Radakin face aceste declaraţii în timp ce forţele Kievului se află în dificultate în Donbas (est), iar Ucraina le cere neîncetat aliaţilor săi ”armament greu suplimentar”.

Adjuncta ministruui ucrainean al Apărării Anna Maliar declara marţi că Ucraina a primit ”abia 10%” din armamentul de care are nevoie.

”E greu pentru Ucraina, dar va fi o luptă îndelungată”, declară Tony Radakin.

Amiralul reiterează susţinerea Ucrainei de către Regatul Unit, care este ”pregătit pe termen lung”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.