Grupul energetic francez Engie anunţă joi că a constatat o reducere a livrărilor de gaze naturale ruseşti şi dă asigurări că acest lucru nu afectează aprovizionarea clienţilor săi, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Constatăm efectiv o reducere a livrărilor şi urmărim această situaţie cu atenţie, care nu are un impact asupra aprovizionării clienţilor noştri”, declară un un purtător de cuvânt al companiei, fără să facă alte precizări.

Gigantul rus Gazprom a anunţat miercuri faptul că-şi scade cu încă o treime livrările de gaze naturale ruseşti prin gazoductul Nord Stream.

Gazprom afirma că a fost obligat să oprească un echipament al grupului german Siemens.

El a invocat marţi acelaşi motiv tehnic pentru a justifica o primă scădere cu 40% a fluxului.

Berlinul a denunţat miercuri o ”decizie politică” şi un ”pretext” al Moscovei, într-un context de tensiuni puternice cu Occidentul, în urma unor sancţiuni impuse Moscovei din cauza invaziei şi războiului din Ucraina.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.