Prim-ministrul Nicolae Ciucă s-a întâlnit, la Palatul Victoria, cu reprezentanţii companiei Merck Sharp & Dohme. Cu acest prilej, premierul a subliniat deschiderea manifestată de guvern faţă de investiţiile realizate în ţară, în special în domeniul cercetării-dezvoltării, dar şi pentru digitalizarea economiei şi dezvoltarea sistemului de sănătate publică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Dorim să simplificăm procedurile pentru realizarea investiţiilor în ţara noastră. Fiind în procedură de aderare la OCDE, care ne-a aprobat recent foaia de parcurs, ne adaptăm standardele pentru a le compatibiliza cu cele ale statelor mai dezvoltate, inclusiv din perspectiva digitalizării. Educaţia şi sănătatea sunt priorităţi asumate la nivelul executivului, iar investiţiile în aceste domenii contribuie la creşterea calităţii vieţii românilor”, a transmis Nicolae Ciucă, potrivit unui comunicat de presă al Guvernului. 
 
Delegaţia MSD a anunţat deschiderea la Bucureşti a primului hub de IT Security din industria farmaceutică românească şi lansarea de studii clinice în aria oncologiei. Totodată, dialogul a vizat sprijinul acordat implementării programului de vaccinare anti-HPV, ca principală măsură din Planul naţional de prevenire şi combatere a cancerului, conform sursei citate. 
 
La întâlnire au mai participat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, ministrul  Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Sebastian Burduja, consilierul de stat George Agafiţei şi purtătorul de cuvânt al guvernului, Dan Cărbunaru.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.