History Channel difuzează sâmbătă, de la ora 22.00, documentarul „Putin vs. Occident”, o radiografie a strategiei sale politice şi militare şi a impactului acesteia asupra întregii lumi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De la războiul în Siria şi Ucraina la politica europeană şi atacurile cibernetice, Putin s-a metamorfoza într-o figură cheie în relaţiile internaţionale. Cu toate acestea, în 2012, Rusia era o putere de mâna a doua, înconjurată de alianţa NATO în expansiune. Putin a fost destabilizat de când controversata sa realegere a declanşat valuri de proteste. S-a dovedit a fi un strateg de invidiat, exploatând slăbiciunile Occidentului şi folosind crizele ucrainene şi siriene pentru a se poziţiona ca actor principal în afacerile internaţionale. Pe măsură ce s-au desfăşurat aceste crize, ele au dezvăluit psihologia complexă, manipulativă a omului de stat.

Documentarul „Putin vs. Occident” aduce în prim plan relatări remarcabile de la foşti miniştri, consilieri, diplomaţi şi experţi care discută despre întâlnirile lor cu Putin şi despre confruntarea, manipulările şi intrigile pe care le-au experimentat. Printre aceştia se numără fostul preşedinte francez François Hollande, Antony Blinken (consilier al lui Barack Obama în perioada 2012-2015), Leon Panetta (fostul secretar al apărării în administraţia Barack Obama şi director CIA), Vladimir Yakunin (prieten apropiat al lui Putin) sau oligarhul Konstantin Malofeyev.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.