Autorităţile din Neamţ monitorizează cursul Siretului, în zona podului prăbuşit, pentru a evalua eventuale creşteri de debit. De asemenea, au restricţionat accesul în zona accidentului, pe durata anchetei nefiind permis niciunei persoane să ajungă în zonă. Prefectul de Neamţ, Adrian Niţă, anunţă că ar putea fi impuse restricţii de tonaj pe alte poduri din judeţ, această situaţie urmând să fie analizată în cadrul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă programată, marţi după-amiază. El a precizat că este vorba de poduri mai vechi pentru care au fost semnalate diverse probleme.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Adrian Niţă a declarat, marţi, pentru News.ro, că ancheta privind cauzele prăbuşirii podului de la Luţca este în plină desfăşurare.  

“Ancheta îşi urmează cursul. Beneficiarul are prin hotărâre CJSU obligaţia de a plăti o nouă expertiză, ne referim la cea extrajudiciară, nu la cea care face obiectul anchetei Pachetului şi Poliţiei. Trebuie identificată cauza prăbuşirii pentru ca apoi să putem şti care sunt vinovaţii”, a anunţat prefectul.  

El a precizat că nimeni nu are voie să umble în zona unde podul s-a prăbuşit cât timp este în desfăşurare ancheta penală.  

De asemenea, o altă măsură luată este monitorizarea cursului Siretului pentru a se vedea dacă înregistrează creşteri.  

“Monitorizăm cursul Siretului cu cei de la Serviciul de Gospodărire a Apelor ca să preîntâmpinăm unele situaţii în ceea ce priveşte creşterea nivelului. Momentan, nu sunt probleme, iar ancheta se poate desfăşura normal”, a explicat Adrian Niţă.  

Prefectul a mai anunţat că, marţi după-amiază, va avea o şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă în cadrul căreia vor fi analizate problemele existente la alte poduri din judeţ şi se vor stabili măsurile care vor putea fi luate în aceste cazuri.  

“Va fi o şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, am convocat-o pentru a identifica alte probleme existente la poduri din judeţ şi pentru a putea lua măsuri în consecinţă dacă este cazul. Există suspiciuni şi s-ar putea să restricţionăm traficul în ceea ce priveşte tonajul. Voi cere urgent un punct de vedere pentru a-l da eventual tot astăzi pentru a putea lua măsurile în consecinţă. Sunt unele situaţii cu poduri care au expertize valabile  şi atunci nu aş putea lua o asemenea măsură, ar fi un abuz şi am nevoie de un punct de vedere din partea experţilor. E vorba de poduri mai vechi pentru care cetăţenii sau presa au semnalat unele probleme”, a explicat Adrian Niţă.    

 O parte din podul de peste râul Siret ce face legătura între localităţile Sagna şi Luţca s-a rupt, joi după-amiază, iar un autocamion şi o autoutilitară se aflau pe pod. 

În urma evenimentului produs a rezultat o victimă, un bărbat de 56 de ani, care a fost scos din interiorul autocamionului de către participanţii la trafic.  

Încă de atunci, circulaţia rutieră a fost deviată. 

Procurorii au deschis două dosare penale - unul vizează vătămarea corporală din culpă, iar celălalt - abuzul în serviciu, ambele fiind deschise in rem. 

Podul de la Luţca este unul hobanat, cu o lungime de 216 metri şi fusese reabilitat în urmă cu o jumătate de an de către Consiliul Judeţean Neamţ. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.