După ce a doborât recordul de longevitate al bunicii sale regina Victoria, în 2015, regina Elizabeth II a Marii Britanii tocmai l-a depăşit pe regele Thailandei, Rama IX, care a domnit din 1946 până în 2016, timp de 70 de ani, 4 luni şi 4 zile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Regina a depăşit duminică această durată, pentru că a domnit până în prezent de 70 de ani, 4 luni şi 5 zile. În 27 mai 2024, ea îl va depăşit pe regele Louis XIV, care s-a aflat pe tron timp de 72 de ani, 3 luni şi 18 zile. 

Weekend-ul trecut, întreaga ţară a sărbătorit-o pe suverană, timp de patru zile, prin parade, concerte şi curse hipice. 

Dacă regina, în vârstă de 96 de ani şi care se deplasează cu greutate, a apărut la câteva festivităţi, ea a scris un mesaj prin care le-a mulţumit supuşilor ei pentru loialitate. 

„Deşi nu am participat la fiecare eveniment în persoană, inima mea a fost cu voi toţi şi rămân hotărâtă să vă servesc cât mai bine, sprijinită de familia mea”, a scris ea.

Dar regina, cunoscută pentru simţul umorului, le-a rezervat supuşilor ei o surpriză plăcută sâmbătă seara: ea a filmat un scheci cu ursul Paddington, o emblemă stângace a literaturii britanice pentru copii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.