Jandarmeria anunţă, luni, că cilnic, peste 5000 de jandarmi au fost alături de oameni, oferind siguranţă celor aproape 5 milioane de români care au participat la slujbele religioase prilejuite de sărbătoarea Rusaliilor. De asemenea, au fst date 435 de sancţiuni contravenţionale cu avertisment sau amendă (valoarea amezilor a fost de 1.550.000 lei, cele mai multe pentru consum de băuturi alcoolice în spaţii publice, adresarea de injurii, tulburarea ordinii şi liniştii publice sau cerşetorie. Peste 300 de jandarmi montani s-au aflat permanent în zona staţiunilor şi pe traseele montane, pentru a avea grijă de siguranţa turiştilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Jandarmeirie Române, sfârşitul de săptămână a fost unul fără incidente majore în întreaga ţară. ”Zilnic, peste 5000 de jandarmi au fost alături de oameni, oferind siguranţă celor aproape 5 milioane de români care au participat la slujbele religioase prilejuite de sărbătoarea Rusaliilor. De asemenea, jandarmii s-au asigurat că cele peste 250 de manifestări cultural artistice, la care estimăm că au participat peste 2 milioane de cetăţeni, s-au desfăşoară fără incidente şi în siguranţă”, se precizează în comunicat.

Au fost constatate şi abateri de la normele legale, dar acestea au fost minore, fiind aplicate 435 de sancţiuni contravenţionale cu avertisment sau amendă (valoarea amezilor a fost de 1.550.000 lei, cele mai multe pentru consum de băuturi alcoolice în spaţii publice, adresarea de injurii, tulburarea ordinii şi liniştii publice sau cerşetorie).

În acest week-end au fost şi 63 de manifestări sportive, de protest sau comemorative, care s-au desfăşurat în deplină siguranţă, cele mai importante fiind la Iaşi, Cluj şi, bineînţeles, Bucureşti, unde ne-am bucurat împreună de succesul echipei naţionale de fotbal.

O atenţie deosebită a fost acordată staţiunilor turistice de pe litoral, în special în Vama Veche, Mamaia şi Costineşti, unde au participat numeroşi turişti. 900 de jandarmi au fost prezenţi la toate manifestările cultural-artistice, dar şi în zonele aglomerate de pe litoral pentru siguranţa tuturor participanţilor. Jandarmii au fost prezenţi şi în zona montană, unde mulţi turişti au ales să îşi petreacă sărbătoarea Rusaliilor.

Peste 300 de jandarmi montani s-au aflat permanent în zona staţiunilor şi pe traseele montane, pentru a avea grijă de siguranţa turiştilor. Jandarmii au transmis frecvent recomandări legate de măsurile pe care orice persoană trebuie să le respecte atunci când pleacă pe un traseu montan, pentru a nu risca accidentarea.

În aceeaşi perioadă, 311 persoane aflate în situaţii de risc au avut nevoie de ajutorul nostru, solicitând sprijinul prin apel la numărul unic de urgenţă 112 - cele mai multe pentru aplanarea unor conflicte şi pentru incidente provocate de animale. â

De fiecare dată, alături de partenerii instituţionali, jandarmii au reuşit să elimine pericolul şi să îi ajute pe oameni să iasă din situaţiile de risc, mai anunţă Jandarmeria, mai precizează instituţia. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.