Lucrările la podul rutier rutier dintre comunele Sagna şi Luţca (jud. Neamţ) - care s-a rupt joi în timp ce era traversat de două autovehicule, o persoană fiind rănită - nu sunt finalizate şi recepţionate, aşadar, obiectivul nu putea fi dat în folosinţă, anunţă Ministerul Dezvoltării, care precizează că reprezentanţii Inspectoratului de Stat în Construcţii vor face verificări la faîa locului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Din punctul de vedere al Ministerului Dezvoltării, obiectivul de investiţii nu a fost finalizat, întrucât nu a fost transmis Procesul Verbal de Recepţie la Terminarea lucrărilor. Lucrările la acest pod nu sunt finalizate şi recepţionate, aşadar, obiectivul nu putea fi dat în folosinţă”, transmite instituţia.

Reabilitarea podului pe DJ 207 A km 6+591, peste râul Siret, la Luţca (jud. Neamţ) se realizează prin Programul Naţional de Dezvoltarea Locală (etapa a II-a).

Conform contractului de finanţare încheiat între Ministerul Dezvoltării şi Consiliul Judeţean Neamţ, valoarea finanţării, alocată prin PNDL, este de 7.374.449,36 lei, sumă din care MDLPA a decontat 7.295.280,58 lei (au mai rămas de decontat 79.168,78 lei).

Încheierea contractului pentru execuţia efectivă a lucrărilor se face între autoritatea contractantă (în acest caz, Consiliul Judeţean Neamţ) şi firma responsabilă cu proiectarea şi execuţia lucrărilor.

Durata de execuţie a lucrărilor este de 24 de luni (începând cu data de 23.07.2020), termenul de finalizare a lucrărilor fiind luna iulie 2022.

Cseke Attila, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei, a dispus ca reprezentanţii Inspectoratului de Stat în Construcţii să se deplaseze de urgenţă la faţa locului pentru a verifica stadiul lucrărilor, iar rezultatele acestor verificări vor fi făcute publice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.