Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat joi că vineri va avea loc o şedinţă, convocată de premierul Nicolae Ciucă, cu prezenţa celor de la Inspectoratul pentru Frontieră, în care se va discuta despre aglomeraţiile din vămi. El a spus că Guvernul va anunţa o proiecţie în ceea ce priveşte deschiderea de noi puncte de trecere a frontierei cu Ucraina, fiind posibilă deschiderea a 4 puncte de trecere a frontierei pe rutier şi două pe feroviar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Despre aglomeraţiile din vami, din cauza războiului din Ucraina, ministrul de Interne a afirmat că ”există, din păcate, un deficit de personal, şi pe alte instituţii, ANSVSA, CNAIR, Vamă, instituţii care sunt implicate în procesul de verificare la frontieră”.

Lucian Bode a anunţat că ,vineri dimineaţă, premierul a convocat o şedinţă la care vor participa şi cei de la Inspectoratul de Frontieră, pentru discuţii privind reducerea timpilor de aşteptare la frontiera cu Ucraina şi Republica Moldova şi pe de altă parte despre prezentarea unei proiecţii în timp privind deschiderea de noi puncte de frontieră. 

”Dacă ne referim la frontiera cu Ucraina, există în acest moment posibilitatea deschiderii a patru puncte de trecere a frontierei, pe rutier, şi două pe feroviar. Unele pot fi deschise într-un timp relativ scurt, depinde doar de anumite lucrări (...) unele durează, pentru echiparea cu echipamente. Eu cred că mâine Guvernul va anunţa o proiecţie în ceea ce priveşte deschiderea de noi puncte de trecere a frontierei cu Ucraina”, a mai spus Bode. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.