Un profesor rănit în atacul armat de la şcoala primară din Uvalde, Texas, a numit poliţiştii implicaţi drept ”laşi” pentru că au întârziat să ia măsuri în timp ce elevii săi erau ucişi, relatează ABC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Arnulfo Reyes s-a trezit pregătit pentru o zi bună la şcoală. Avea de gând să le arate elevilor săi filmul ”Familia Addams” – versiunea animată.

Cu toate acestea, în jurul orei 11.30, totul s-a schimbat. Reyes a spus că a auzit o bubuitură. Nesigur de ce era, le-a spus elevilor să se ascundă sub bănci, exact aşa cum exersaseră.

Bărbatul susţine că regretă enorm pierderea copiilor resimţită de fiecare părinte în parte, însă el a pierdut 11 în ziua aceea, nu unul singur, ”toţi deodată”.

Reyes a spus că a auzit ofiţeri apropiindu-se de sala de clasă pe hol de trei ori, dar nu au intrat.

Unul dintre elevi i-a strigat pe poliţişti şi i-a rugat să intervină, însă în van.

”Domnule ofiţer, suntem aici. Suntem aici... Dar (poliţia) plecase deja”, a mărturisit bărbatul.

”Şi apoi (omul înarmat) s-a ridicat din spatele catedrei şi a mers (la copil) şi a început din nou să împuşte”, a continuat Reyes.

Au trecut şaptezeci şi şapte de minute de când bărbatul înarmat a intrat în şcoală până când ofiţerii au spart uşa şi l-au ucis, susţine profesorul.

”Sunt laşi. Au stat pur şi simplu acolo şi nu au făcut nimic pentru comunitatea noastră. Le-a luat mult timp să intre... Nu-i voi ierta niciodată”, a subliniat el.

Profesorul a fost împuşcat, apoi s-a prefăcut inconştient, însă atacatorul l-a mai împuşcat o dată, glonţul străpungându-i spatele şi perforându-i unul dintre plămâni. În timp ce stătea întins lângă catedră, a auzit poliţia care intrase în şcoală la doar câteva minute după atacator, însă, după spusele sale, a durat mai mult de o oră până când poliţia a luat cu asalt sala de clasă şi a ucis atacatorul.

”M-am rugat şi m-am rugat să nu îl aud pe niciunul dintre elevii mei vorbind”, a spus el, adăugând că pierduse noţiunea timpului, singurul lucru pe care îl simţea era că sângele era precum o ”clepsidră”.

În cele 14 zile de la atac, Reyes a spus că a suferit cinci intervenţii chirurgicale.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.