Înaltul reprezentant al UE pentru afaceri externe şi politică de securitate, Josep Borrell, condamnă, într-un mesaj pe Twitter, faptul că forţele ruse au distrus al doilea cel mai mare terminal de cereale din Ucraina, la Mykolaiv, afirmând că este un alt atac rusesc cu rachete care contribuie la criza alimentară globală şi că dezinformarea răspândită de Putin devine din ce în ce mai cinică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene, Josep Borrell, a condamnat atacul cu rachetă al Federaţiei Ruse, din acest week-end, care a distrus un mare terminal de depozitare a cerealelor în oraşul-port Mykolaiv, din sud.
 
"O altă lovitură cu rachete ruseşti care contribuie la criza alimentară globală. Forţele ruse au distrus al doilea cel mai mare terminal de cereale din #Ucraina, în Mykolaiv", a spus Borrell într-un tweet luni.
 
Imaginile de pe reţelele de socializare, duminică, au arătat că terminalul este cuprins de flăcări. Mykolaiv se află într-o regiune producătoare de cereale din Ucraina, transmite CNN. 
 
Borrell a spus că lovitura este în contradicţie cu promisiunile recente ale preşedintelui rus Vladimir Putin de a oferi o trecere în siguranţă prin Marea Neagră, din porturile ucrainene, pentru transportul comercial.
 
”În lumina unor astfel de rapoarte, dezinformarea răspândită de Putin care deturnează vina devine din ce în ce mai cinică”, a mai scris el pe Twitter.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.