Un angajat al rafinăriei Vega din Ploieşti a fost găsit mort, luni, în reziduurile petroliere adunate într-un batal aflat în incinta rafinăriei. Primele date din anchetă arată că moartea nu a fost violentă şi cadavrul nu prezenta leziuni traumatice, principala ipoteză fiind cea a unei sinucideri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”La data de 5 iunie, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti au fost sesizaţi de către un angajat al unei societăţi comerciale, cu privire la faptul că, într-un batal de reziduuri petroliere, din incinta unei rafinării din municipiu se află cadavrul unei persoane. Deplasaţi la faţa locului, poliţiştii împreună cu pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova au extras cadavrul, fiind vorba de un bărbat în vârstă de 52 de ani, din oraşul Vălenii de Munte”, informează, luni, Poliţia Judeţeană Prahova.
 
Surse judiciare au declarat pentru News.ro că batalul în care a fost găsit trupul bărbatului este în administrarea rafinăriei Vega, iar bărbatul era angajat al rafinăriei.
 
Primele rezultate ale necropsiei arată că moartea nu a fost violentă şi nu există leziuni traumatice pe cadavru. Decesul a fost cauzat, conform medicilor legişti, de o insuficienţă cardio-respiratorie acută. În aceste condiţii, principala ipoteză este cea a unei sinucideri.
 
Oficialii Rompetrol, companie care deţine rafinăria Vega, au transmis că bărbatul lucra ca operator chimist, iar angajaţii au remarcat, sâmbătă, absenţa colegului lor şi au demarat căutările.
 
Trupul a fost găsit, potrivit acestora, într-un ”spaţiu care nu este destinat activităţii operaţionale”.
 
Activitatea rafinăriei nu a fost afectată în urma incidentului.
 
Poliţiştii Biroului de Combatere a Infracţiunilor Contra Persoanei şi Patrimoniului, fac cercetări pentru infracţiuni de ucidere din culpă, neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.