Senatorul USR Marius Bodea susţine că este necesar un audit al întregului personal în Primăria Iaşi, motivând că o parte dintre angajaţi "taie frunze la câini", iar în unele posturi sunt numite persoane fără a avea pregătirea necesară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marius Bodea a afirmat, luni, într-o conferinţă de presă, că în Iaşi "suntem blocaţi într-o administraţie coruptă şi plină de incompetenţă", el susţinând că ar trebui făcut un audit în Primăria Iaşi.

"Trebuie un audit al întregului personal în Primărie, pentru că mare parte din cei de acolo taie frunze la câini. Trebuie văzut cât de competent este fiecare pentru poziţia pe care o ocupă. Vă întrebaţi de ce nu avem investiţii în Iaşi şi vedem că în Primăria Iaşi a fost angajat un ospătar pe funcţia de şef la Investiţii. Nu poţi face o astfel de numire. Nu văd nicio diferenţă între cazul chelneriţei angajată pe un post de specialist la Apele Române şi un ospătar pus şef la investiţii în Primărie. Nu am nimic cu această profesie, dar niciodată nu ai să pui un zidar să facă neurochirurgie", a declarat senatorul USR Marius Bodea.

Totodată, Bodea a arătat că există legenda că nu pot fi daţi afară funcţionarii publici, el considerând că acest lucru este posibil.

"Vă spun că se poate. Se pot face reorganizări, este dreptul primarului să propună Consiliului Local o altă abordare privind funcţionarea departamentelor şi redimensionarea lor. Vedem acest lucru posibil la Oradea, dar şi în oraşe precum Bacău sau Timişoara", a adăugat Marius Bodea.

La rândul său deputatul USR Cosette Chichirău a afirmat, în aceeaşi conferinţă de presă, că fiecare funcţionar are o fişă a postului, dar şi responsabilităţi, care se stabilesc de la început, iar apoi se auditează performanţa.

"Acum nu se fac astfel de evaluări ca să ştim cine îşi face sau nu treaba. Trebuie să se intereseze cineva. Angajaţii trebuie încurajaţi şi să li se asigure un loc de muncă normal, fără să le fie frică de şefii politici", a explicat deputatul USR Cosette Chichirău.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.