Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au depistat, la intrarea în ţară, într-o autoutilitară pentru transport păsări, condusă de un cetăţean român, cinci cetăţeni sirieni. Şoferul mijlocului de transport este cercetat pentru infracţiunea de trafic de migranţi, judecătorul de drepturi şi libertăţi dispunând arestarea preventivă pentru o perioadă de 29 de zile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„La data de 02.06.2022, în jurul orei 23.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară, în calitate de şofer al unei autoutilitare de transport păsări, înmatriculată în România, un cetăţean român, în vârstă de 26 de ani. În urma verificărilor efectuate asupra mijlocului de transport, colegii noştri au depistat într-un loc special destinat odihnei, deasupra cabinei mijlocului de transport, ascunşi, cinci cetăţeni străini, toţi bărbaţi”, arată comunicatul de presă al Poliţiei de Frontieră.

Conform sursei citate, la cercetări, poliţiştii au stabilit că persoanele în cauză sunt de naţionalitate siriană şi intenţionau să ajungă în Germania, Elveţia şi Austria. Aceştia au declarat că s-au urcat în mijlocul de transport când se aflau pe teritoriul Bulgariei. Tot în urma cercetărilor s-a stabilit că şoferul intenţiona să îi ajute să treacă ilegal frontiera de stat pentru suma de 2.000 euro.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, pentru cetăţenii străini, respectiv de trafic de migranţi în formă agravantă pentru conducătorul mijlocului de transport, acesta fiind arestat preventiv pentru o perioadă de 29 de zile.

În baza Acordului de readmisie româno-bulgar cei 5 cetăţeni de origine siriană au fost predaţi organelor Poliţiei de Frontieră din Republica Bulgaria pentru continuarea cercetărilor, conchide sursa menţionată.

Sursa foto: Poliţia de Frontieră
Sursa foto: Poliţia de Frontieră
Sursa foto: Poliţia de Frontieră
Sursa foto: Poliţia de Frontieră
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.