Un cetăţean francez a fost ucis în războiul din Ucraina, a anunţat Quai d'Orsay. Bărbatul se alăturase voluntarilor străini veniţi să lupte împreună cu ucrainenii, potrivit Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un francez a fost ucis "în lupte" în Ucraina, a anunţat, vineri, Ministerul francez al Afacerilor Externe, la 100 de zile de la debutul invaziei ruseşti. "Transmitem condoleanţele noastre familiei sale", a arătat Quai d'Orsay.

Conform unei surse chestionate de AFP, bărbatul era "un combatant plecat ca voluntar". Identitatea bărbatului nu a fost comunicată şi nici locul unde şi-a pierdut viaţa. Postul de radio francez Europe 1 a vorbit joi despre un "prim luptător francez" ucis în Ucraina, "rănit mortal de tiruri de artilerie" în regiunea Harkov (nord-est). "Tânărul se alăturase legiunii internaţionale de apărare a Ucrainei şi participa la lupte împotriva armatei ruse", potrivit Europe 1.

Regatul Unit a raportat, la sfârşitul lunii aprilie, moartea unuia dintre cetăţenii săi şi dispariţia altuia. Potrivit presei britanice, cel care a fost ucis era un veteran al armatei britanice. Foştii săi camarazi i-au adus un omagiu pe o pagină de Facebook şi a fost înfiinţată şi o pagină pentru strângere de fonduri. Conform presei britanice, cei doi cetăţeni luptau contra forţelor ruse ca voluntari.

Războiul din Ucraina a intrat, vineri, în cea de-a 100-a zi. La puţin timp după invadarea ţării sale de către Rusia, în 24 februarie, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a făcut apel la formarea unei "legiuni internaţionale" de voluntari străini pentru a ajuta la apărarea Ucrainei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.