Un procent de 48,5 din cazurile de COVID-19 înregistrate în săptămâna 23-29 mai au fost în Bucureşti, Cluj, Timiş, Braşov şi Iaşi, arată cel mai recent raport al Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP). Aproape 59% din decesele raportate în această perioadă au fost înregistrate în Bihor, Constanţa, Mureş, Vaslui şi Braşov.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit raportului săptămânal al INSP, în săptămâna 23 - 29 mai, 48,5% din cazurile de COVID-19 au fost înregistrate în Bucureşti, Cluj, Timiş, Braşov şi Iaşi.

Totodată, 43% din cazurile confirmate au fost la persoane nevaccinate. Dintre cei vaccinaţi care s-au îmbolnăvit, 50% erau fie imediat după vaccinare, fie la mai mult de 6 luni de la ultima doză.

În acelaşi interval, 58,8% din totalul deceselor au fost înregistrate în Bihor, Constanţa, Mureş, Vaslui şi Braşov, iar 82,4% din decese au survenit la persoane nevaccinate.

De la începutul pandemiei până în prezent, 86,4% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 de ani, iar 54,6% s-au înregistrat la bărbaţi. De asemenea, 93,6% din decedaţi aveau cel puţin o comorbiditate asociată.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.