Delegaţia PNL prezentă la Congresu PPE de la Rotterdam, condusă de preşedintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, a impus introducerea unui paragraf referitor la susţinerea aderării României la Spaţiul Schengen într-o Rezoluţie de poziţie, arată un comunicat de presă al partidului. Paragraful introdus de delegaţia PNL preve că „România, Croaţia şi Bulgaria îndeplinesc toate condiţiile necesare pentru a adera la spaţiul Schengen şi aşteaptă în continuare adoptarea deciziei de aderare în cadrul Consiliului. Locul Bulgariei, Croaţiei şi României este în spaţiul Schengen, mai ales acum, când ne confruntăm cu multe provocări umanitare şi de securitate la graniţele UE”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Delegaţii prezenţi la Congresul PPE au adoptat poziţii politice privind priorităţile Uniunii Europene post-criză, întărirea solidarităţii statelor membre, strategia referitoare la susţinerea unor sectoare industriale esenţiale, agresiunea lui Vladimir Putin împotriva Ucrainei, susţinerea luptei poporului din Belarus pentru libertate şi democraţie, întărirea relaţiei transatlantice, viziunea în privinţa situaţiei din Bosnia şi Herţegovina.
 
Pe agenda Congresului se mai află documente de poziţie în privinţa securităţii energetice şi trecerea la economia verde, susţinerea agriculturii, securitatea cibernetică şi combaterea abuzurilor împotriva copiilor.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.