Dacă nu sunteţi familiarizaţi cu matcha, este o pulbere de ceai verde japonez făcută din frunze de ceai uscate şi fin pulverizate. Are un gust uşor amărui, vegetal şi o culoare verde vibrantă care rezultă din nivelul ridicat de clorofilă al frunzelor. A fost piatra de temelie a ceremoniilor tradiţionale japoneze de ceai timp de secole, dar a devenit recent popular în Occident datorită beneficiilor sale pentru sănătate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ceaiul verde obişnuit este deja prezentat ca fiind o sursă de putere antioxidantă, dar matcha are şi mai multe beneficii. Iată de ce: atunci când preparaţi alte forme de ceai verde, înmuiaţi frunzele în apă fierbinte şi apoi le aruncaţi. Când preparaţi matcha, amestecaţi pulberea în apă fierbinte sau lapte. Ca urmare, consumaţi de fapt întreaga frunză de ceai atunci când îl beţi! Antioxidanţii pe care îi conţine pot scădea tensiunea arterială, pot reduce riscul de boli de inimă şi chiar vă pot stimula metabolismul.

Prepararea matcha nu este atât de dificilă pe cât pare. Când vine vorba de ceaiul matcha, tot ce aveţi nevoie este praf de matcha şi apă. Descoperiţi ce vă place şi ce nu vă place schimbând amestecurile de matcha, temperatura apei şi proporţiile de matcha.

Acesta este cel mai bun mod de a prepara un ceai matcha care să vă placă.

1. Cu excepţia usucha şi koicha, nu există un „mod corect" de a face ceai matcha.

Există un mod adecvat de a face usucha şi koicha. Pentru orice altceva, ceaiul matcha este doar matcha şi apă. Folosiţi matcha bună, testaţi diferite temperaturi şi proporţii, nu există un mod corect sau greşit. De asemenea, nu este nevoie să învăţaţi ceremonia japoneză a ceaiului sau să folosiţi un tel de bambus dacă nu doriţi.

2. Încercaţi forme mai blânde de ceai matcha dacă sunteţi începător în materie de matcha.

Usucha înseamnă „ceai subţire". Dar, cu aproximativ 1 linguriţă de matcha la 250 ml de apă, este încă destul de concentrat. S-ar putea să nu fie pentru toată lumea, aşa că încercaţi versiuni mai uşoare de ceai matcha.

3. Folosiţi temperatura corectă a apei şi încercaţi diferite proporţii.

Ca regulă generală, nu folosiţi apă care depăşeşte 80 de grade Celsius. Temperaturile mai scăzute sunt bune şi merită explorate. Exploraţi diferite proporţii de apă şi matcha pentru a vă cunoaşte preferinţele.

4. Luaţi o linguriţă standard de matcha ca o porţie.

Una dintre cele mai frecvente întrebări este cât de multă cofeină are o anumită reţetă de matcha. Matcha este o suspensie, câtă cofeină depinde de cantitatea de matcha care intră în compoziţie. 1 linguriţă are 70 mg, ceea ce reprezintă aproximativ echivalentul unui espresso. Indiferent de reţeta pe care o faceţi, dacă foloseşte doar 1 linguriţă de matcha, veţi obţine 70 mg de cofeină.

5. Pentru a economisi timp, folosiţi un shaker de cocktail pentru a amesteca matcha şi apă.

Nu există niciun substitut pentru calitatea meditativă a bătutului matcha folosind un tel de bambus. Dar dacă sunteţi lipsiţi de timp şi doriţi să încorporaţi matcha în viaţa dvs. pentru o mai bună productivitate sau pur şi simplu îl iubiţi ca băutură de ceai, nicio altă soluţie de rezolvare nu este mai performantă decât adăugarea matcha şi a apei într-o sticlă şi agitarea acesteia.

Este posibil să savuraţi ceaiul matcha doar cu apă şi fără îndulcitor?

Absolut! Dar există un mod corect de a face acest lucru şi este chiar foarte simplu. Începeţi cu un ceai matcha foarte uşor pentru a înţelege profilul de aromă de bază al matcha. Apoi, reduceţi treptat cantitatea de apă pentru a încerca diverse stiluri şi a vă descoperi preferinţele.

Dacă nu aţi încercat niciodată matcha sau dacă nu eraţi sigur cum şi de unde să începeţi, vă înţelegem. O mare parte din misiunea experţilor constă în educarea tuturor cu privire la modul în care pot încorpora cu uşurinţă matcha în viaţa de zi cu zi.

Indiferent dacă sunteţi un pasionat de ceai experimentat sau un începător complet, există ceva pentru toată lumea. Există diferite amestecuri de matcha destinate unor utilizări diferite, iar gama din magazine este în continuă creştere pe măsură ce acestea lucrează cu mai mulţi cultivatori, producători şi maeştri de ceai din Japonia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.