Liderul interimar al USR Cătălin Drulă le-a transmis colegilor de partid un mesaj în care le-a spus că plecarea lui Dacian Cioloş din USR este regretabilă şi încalcă o promisiune făcută românilor în ultimii trei ani. El a adăugat că plecarea acestuia din formaţiune este „o eroare strategică” şi „o mişcare are ajută PNL şi PSD”, iar noul proiect politic REPER anunţat de către Cioloş este mai mult un proiect pe persoană fizică, unul de vanitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - „Este o eroare strategică. Este o mişcare care ajută PNL şi PSD. În România avem foarte mult de muncă în opoziţie la aceste două partide care dau guvernarea dezastruoasă în prezent, o muncă pe care o facem la USR împreună cu toţi colegii noştri buni, ex-PLUS sau ex-USR, nu contează de unde sunt, aici este casa bună a tuturor celor care vor să construiască o alternativă în România. Asta am şi promis românilor în 2019, 2020, 2021. Am fost şef de campanie la vreme a respectivă şi am spus că ne unim, nu că ne dezbinăm, aşa că acest gest, un proiect până la urmă pe persoană fizică, un proiect de vanitate nu are niciun sens politic. Noi rămânem în continuare aici în USR să construim alternativa liberală, democratică, modernizatoare, optimistă, luminoasă pentru 2024”, a explicat Cătălin Drulă, într-o conferinţă de presă.

ŞTIREA INIŢIALĂ - „Plecarea oricărui coleg este regretabilă, dar a lui Dacian Cioloş poate un pic mai mult pentru că încalcă o promisiune făcută românilor în ultimii 3 ani. «Ne-am unit şi mergem la victorie», spunea sloganul din 2019, pe care atâţia colegi din USR şi PLUS îl respectă zi de zi prin munca lor în acest proiect unic. Mărturisesc că este de neînţeles politic acest gest. Suntem într-un moment critic pentru România. USR este Opoziţia democratică, cea care luptă pentru modernizarea României cu colosul sistemului PSD-PNL. Numai de spargere şi fragmentare nu e nevoie când e atât de muncă în lupta care contează. România nu are nevoie de proiecte politice pe persoană fizică, de orgolii şi vanităţi. USR este o instituţie solidă, instituţia liberalismului democratic modernizator din România, care va dăinui dincolo de numele unei persoane sau a alteia”, a arătat Cătălin Drulă, într-un mesaj către colegii din USR.

El le-a mai transmis că USR este abia la mijloc de drum şi formaţiunea are un rol foarte important de a face o opoziţie democratică GUvernului.

„Suntem abia la mijloc de drum. Avem în spatele nostru voturile a sute de mii de oameni care trebuie reprezentaţi în continuare. Avem de îndeplinit rolul extraordinar de important de opoziţie democratică la un guvern cu o majoritate uriaşă în parlament şi care nu are nicio soluţie pentru bunăstarea oamenilor. Ne luptăm cu o guvernare coruptă şi ineptă şi în lupta asta e nevoie de fiecare dintre noi. Nu e uşor, dar n-am intrat în politică aşteptându-ne să fie. Apoi, trebuie să ne pregătim de guvernare. Iar guvernarea se câştigă, nu se primeşte cadou. Asta este ceea ce cred eu şi ceea ce cred mulţi dintre noi. Printre ei, şi colegul nostru Alexandru Dimitriu (provenit din PLUS), care ieri şi-a lansat candidatura pentru primăria sectorului 5. Alexandru a înţeles unde este adevărata bătălie şi îl voi sprijini cu toate puterile să obţină un rezultat cât mai bun. Îi voi fi alături în campanie, aşa cum voi fi alături de toţi cei care îşi asumă o luptă pentru idealurile noastre”, a completat Drulă.

„Politica, aşa cum o înţeleg eu, e luptă zilnică, maraton de durată şi, mai ales, un joc de echipă”, le-a mai spus liderul interimar al USR.

„Politica se face pe stradă, în parlament, în consiliile locale şi în arena publică de aici din România. E un mediu neplăcut uneori, ostil adesea, dar dacă fiecare dintre noi şi-ar întoarce privirea atunci când lucrurile nu merg aşa cum ne-am dori, ar însemna că predăm această ţară personajelor de tip Ciolacu şi Ciucă. Eu, unul, n-am de gând să fac aşa ceva. Lupta noastră continuă şi, dacă vă găsiţi un moment astăzi, reflectaţi nu la decizii luate pe persoană fizică, ci la lucrurile care ne ţin împreună”, a conchis Cătălin Drulă.

Europarlamentarii Ramona Strugariu, Dragoş Pîslaru, Alin Mituţa, Dragoş Tudorache şi Dacian Cioloş au renunţat marţi la calitatea de membri ai USR şi declanşează înfiinţarea unei noi formaţiuni politice Reînnoim Proiectul European al României (REPER). Cei cinci rămân afiliaţi grupului Renew Europe din Parlamentul European.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.