Premierul Nicolae Ciucă i-a urat succes, marţi, lui Manfred Weber, care candidează în alegerile pentru şefia PPE, la Congresul Partidului Popular European (PPE), de la Rotterdam. Şeful Executivului arată că PNL se bazează pe suportul PPE.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Mult succes la alegerile de astăzi şi un mandat de succes ca preşedinte al PPE. PNL mizează pe sprijinul PPE”, a transmis preşedintele PNL, Nicolae Ciucă pe Twitter. 

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, premierul Nicolae-Ionel Ciucă, împreună cu secretarul general al partidului, Lucian Bode, şi o delegaţie desemnată de Biroul Executiv al PNL, vor participa la Congresul Partidului Popular European (PPE) ce se va desfăşura în zilele de 31 mai şi 1 iunie la Rotterdam.

La Congresul PPE va fi aleasă noua conducere a partidului, iar europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan va candida pentru un post de vicepreşedinte, anunţă PNL, într-o informare de presă.

Congresul va alege preşedinţia PPE, inclusiv preşedintele, vicepreşedinţii, trezorierul şi secretarul general.

Manfred Weber (CSU, Germania), în prezent preşedintele grupului PPE din Parlamentul European, candidează pentru funcţia de preşedinte al formaţiunii transnaţionale.

Pentru cele şapte poziţii de vicepreşedinte candidează, politicieni din mai multe state membre, printre care şi România candidează: Esther de Lange, CDA, Ţările de Jos; Mariya Gabriel, GERB, Bulgaria; Esteban Gonzalez Pons, Partido Popular, Spania; Johannes Hahn, Die Volkspartei, Austria; Andrzej Halicki, Platforma Civică, Polonia; David McAllister, CDU, Germania; şi Siegfried Mureşan, PNL, România.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.