Forţe ruse deţin controlul asupra ”unei părţi” a oraşului ucrainean Sievierodoneţk (est), pe care-l bombardează intensiv şi pe care încearcă să-l cucerească de săptămâni de zile, anunţă marţi guvernatorul regiunii Lugansk, Serghii Gaidai, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Situaţia este ultra-complicată. O parte a Sievierodoneţkului este contolată de ruşi”, anunţă într-o postare pe Telegram Gaidai.

Însă ruşii ”nu pot avansa liber”, iar combatanţi ucraineni ”se află în continuare” în oraş, subliniază el.

”Inamicul planifică o operaţiune de curăţare a teritoriului satelor vecine”, acuză guvernatorul Luganskului.

Gaidai anunţă, de asemenea, că nu are veşti despre trei medici daţi dispăruţi luni.

Guvernatorul ucrainean a anunţat luni că forţe ruse au înaintat până în centrul Sievierodoneţkului, un oraş cu 100.000 de locuitori înainte de război, în prezent distrus în mare parte şi pustiu.

Oraşul este bombardat de săptămâni de zile de către forţe ruse şi deparatste proruse, care luptă alături de ruşi.

Zeci de civili au fost ucişi în oraş.

Sievierodoneţk şi Lîsîceansk se află la peste 80 de kilometri est de Hramatorsk, care a devenit centrul administrativ al Donbasului ucrainean după ce separatişti proruşi susţinuţi de Moscova au cicerit partea de est a acestui important bazin carbonifer în 2014.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.