Avocatul Adrian Cuculis afirmă că a ieşit şi ultimul document medical necesar trimiterii în judecată a poliţistului Popescu care a lovit pe trecerea de pietoni două fete, în luna ianuarie, una dintre ele decedând. Potrivit lui Cuculis, certificatul de la INML arată că Marina, a doua fată rănită, are nevoie de 100 de zile de îngrijiri medicale pentru a se recupera, ceea ce face că poliţistul să fie cercetat şi judecat şi pentru vătămare corporală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Ultima oră în cazul Raisa. A ieşit şi ultimul document medical necesar trimiterii în judecată a poliţistului Popescu. Certificatul de la INML arată că Marina are nevoie de 100 de zile de îngrijiri medicale pentru a se recupera, ceea ce face că poliţistul Popescu să fie cercetat şi judecat şi pentru vătămare corporală”, spune avocatul.
 
Adrian Cuculis explică faptul că limita de zile medicale pentru infracţiunea de vătămare corporală este de 90. 
 
În 13 ianuarie, fetiţele Raisa şi Marina au fost lovite de o maşină a Poliţiei, în timp ce traversau strada pe trecerea de pietoni. În autospecială se afla un singur poliţist, care, potrivit procurorilor, nu se afla în misiune şi avea pornite doar semnalele luminoase, nu şi pe cele acustice.  
În urma accidentului, Raisa a murit, iar Marina a fost rănită.
 
Procurorii au stabilit că maşina circula cu viteză peste limita legală, fiind dispusă o expertiză pentru a stabili exact viteza cu care rula maşina în momentul impactului. Poliţistul care a provocat accidentul a fost plasat sub control judiciar.
 
Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, care instrumentează dosarul accidentului, au transmis că nu este acceptată proba cu testul poligraf în dosar, solicitată de avocatul familiei copilei care şi-a pierdut viaţa. Avocatul familiei afirma că în aceste condiţii poate avea "suspiciunea rezonabilă” că anchetatorii înşişi sunt cei care l-au învăţat pe poliţist să nu accepte proba.
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.