Ucraina s-a săturat de ”soluţii speciale” şi de modele separate pentru integrarea sa în Uniunea Europeană, a declarat luni ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Avem nevoie de o afirmaţie legală clară că Ucraina este parte a proiectului de integrare europeană şi o astfel de afirmaţie ar fi acordarea statutului de candidat”, a afirmat Kuleba în urma unei întâlniri cu omologul său francez Catherine Colonna la Kiev.

Noul ministru francez de Externe, Catherine Colonna, a întreprins luni prima sa vizită în Ucraina, pentru a ”exprima solidaritatea Franţei cu poporul ucrainean (...) împotriva agresiunii ruse”, a anunţat luni Quai d'Orsay, potrivit AFP.

Kuleba a salutat vizita omologului său francez şi a subliniat că vizita sa în Bucea a reprezentat un pas ”important”, având în vedere ”oribilele atrocităţi ruseşti” comise în oraşul ucrainean.

De asemenea, el precizat că este ”recunoscător” Franţei pentru că a sprijinit sancţiunile drastice impuse de UE Moscovei, precum şi pentru livrarea de armament greu.

Candidatura Ucrainei la UE a fost un alt subiect principal de pe agenda discuţiilor celor doi oficiali.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.