Sportivii şi-au intensificat apelurile pentru ca baschetbalista Brittney Griner, vedetă a WNBA arestată în februarie în Rusia, să fie eliberată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Au trecut 100 de zile de când Griner nu este în libertate.

Sportivii fac apel la preşedintele american Joe Biden să intervină pentru a ajuta. Kyrie Irving a cerut Casei Albe să “prioritizeze revenirea imediată în siguranţă acasă a lui Brittney”.

Asociaţia jucătoarelor din WNBA a lansat un apel către toată lumea să atragă atenţia asupra acestui caz. “Facem apel la toţi să folosească platformele, indiferent de capacitate, pentru a atrage atenţia asupra arestării sale pe nedrept, pentru ca Cherelle (soţia lui Griner) să îl întâlnească pe preşedintele Biden şi ca sora noastră să revină acasă”, se arată în comunicatul sportivelor.

Griner, legitimată la Phoenix Mercury şi dublă campioană olimpică, dar şi campioană în WNBA, a fost arestată în Rusia în februarie, după ce în bagajele sale de mână s-au descoperit cartuşe de vaporizator şi “un lichid cu miros de ulei de haşiş”, potrivit serviciilor vamale din Rusia.

După arestarea lui Griner, pe fondul tensiunilor legate de Rusia şi Ucraina, federaţia americană de baschet s-a declarat îngrijorată cu privire la siguranţa şi binele sportivei, care riscă o pedeapsă de 5 până la 10 ani de închisoare.

Brittney Griner a jucat în Rusia pentru UMMC Ekaterinburg, în afara sezoanelor WNBA.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.