Doi bărbaţi au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile sub acuzaţia de contrabandă cu ţigări în dosarul în care poliţiştii şi procurorii prahoveni au făcut, sâmbătă, 14 percheziţii domiciliare în Prahova şi Dâmboviţa. În urma descinderilor au fost ridicate peste 300.000 de ţigări şi sume mari de bani. Anchetatorii estimează că prejudiciul adus bugetului de stat în acest dosar depăşeşte 220.000 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
În dosarul instrumentat de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti sunt cercetate fapte de contrabandă cu ţigări, care ar fi avut loc de la începutul acestui an. 
În cadrul anchetei, unul dintre suspecţi a fost prins  în fragrant în timp ce transporta, cu un autoturism, colete cu ţigarete fără timbru.
Prejudiciul preliminar este, conforma anchetatorilor, de 221.224 de lei.
După ce sâmbătă anchetatorii au făcut 14 percheziţii domiciliare - 13 în judeţul Prahova şi una în judeţul Dâmboviţa -  şase persoane au fost ridicate şi duse la audieri iar la final, două dintre aceste au fost arestate preventiv. Este vorba despre doi bărbaţi, cu vârstele de 44 de ani, respectiv 51 de ani. 
„În urma percheziţiilor, au fost identificate şi ridicate 329.620 de ţigarete, 28.300 de euro, 48.100 de lei, un autoturism, precum şi înscrisuri şi telefoane mobile, despre care există indicii că ar fi fost utilizate în activitatea infracţională”, informează, duminică, IPJ Prahova.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.