Curtea de Apel Chişinău a menţinut marţi hotărârea Judecătoriei Chişinău, astfel că fostul preşedinte al Republicii Moldova Igor Dodon rămâne în arest la domiciliu. Dodon a declarat că se consideră nevinovat şi este gata să colaboreze cu organele de anchetă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Consider acest dosar politic la comanda conducerii de vârf al statului, şi în special a doamnei Maia Sandu care mi-a fost oponentă la două scrutine prezidenţiale. Este un dosar politic, cu regret”, a adăugat el, conform Deschide.md.

Totodată, preşedintele de onoare al PSRM a criticat procurorii care instrumentează cazul, menţionând că aceştia nu ar avea experienţă necesară: „Legea presupune că procurorul anticorupţie trebuie să aibă experienţă de 4 ani, iar dumnealui are în jur de 3 ani”, a spus el.

Procurorii responsabili de instrumentarea cauzei au anunţat că se vor conforma deciziei instanţei.

Judecătoria Chişinău, sediul Ciocana a decis în 26 mai plasarea în arest la domiciliu pe un termen de 30 zile, a ex-preşedintelui Republicii Moldova, învinuit de patru capete de acuzare: coruperea pasivă, organizarea, dirijarea şi acceptarea cu bună-ştiinţă a finanţării partidului politic de către un grup criminal organizat, trădare de patrie şi îmbogăţire ilicită.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.