Ministerul Sănătăţii afirmă, într-un mesaj de Ziua Internaţională a Medicinei de Urgenţă, că dezvoltarea capacităţii profesionale pentru medici, asistenţi şi alte categorii de personal care asigură asistenţa medicală de urgenţă "nu se poate realiza prin despărţirea de Ministerul Sănătăţii, ci printr-o bună colaborare cu alte instituţii publice responsabile pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul Sănătăţii arată, într-un mesaj transmis de Ziua Internaţională a Medicinei de Urgenţă, că acesta este "un nou prilej de a recunoaşte nevoia de întărire a resurselor umane calificate în domeniul medical, care pot interveni în situaţii critice, atunci când viaţa semenilor noştri este pusă în pericol".

"Pandemia COVID-19 a solicitat din plin sectorul medicinei de urgenţă, de aceea Ministerul Sănătăţii îşi reafirmă public nevoia de sprijin a profesioniştilor din acest domeniu important. Medicii şi asistenţii medicali care asigură intervenţii în cadrul Serviciilor de Ambulanţă şi în Unităţile de Primiri Urgenţe reprezintă o prioritate pentru Ministerul Sănătăţii, care va continua demersurile pentru integrarea firească a acestor servicii în cadrul asistenţei medicale generale din România. Dezvoltarea capacităţii profesionale pentru medici, asistenţi şi alte categorii de personal care asigură asistenţa medicală de urgenţă nu se poate realiza prin despărţirea de Ministerul Sănătăţii, ci printr-o bună colaborare cu alte instituţii publice responsabile pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă", subliniază reprezentanţii MS.

Conform sursei citate, sectorul medicinei de urgenţă "are o contribuţie esenţială la reducerea gradului de mortalitate sau dizabilitate în cazurile de accidente vasculare cerebrale şi infarct, precum şi a altor situaţii în care viaţa este pusă în pericol".

"Ministerul Sănătăţii le mulţumeşte tuturor profesioniştilor din sectorul medicinei de urgenţă pentru efortul depus. Munca lor intensă şi dedicată are drept rezultat salvarea a numeroase vieţi", mai arată sursa citată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.