Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că s-a greşit foarte mult cu ”liberalizarea haotică la energie”, el fiind de părere că, dacă acest lucru ar fi fost evitat, lucrurile ar fi stat altfel în prezent. Liderul social-democrat a vorbit şi despre o creştere economică pe primul trimetru al acestui an, însă aceasta se va vedea mai târziu în buzunarele românilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marcel Ciolacu a fost întrebat, joi seară, la Antena 3, care este cel mai mare eşec al guvernării, el fiind de părere că cea mai mare greşeală are legătură cu liberalizarea energiei. 

”Cred că întâi am încercat să închidem problemele cele mai arzătoare prin actul de guvernare. Rămâne cel mai mare eşec, nu al acestei guvernări, şi cea mai mare greşeală a fost făcută acea liberalizare haotică la energie. De aici a plecat tot lanţul de scumpiri şi a pornit toată această inflaţie. Dacă am fi fost atenţi şi am fi gândit o astfel de criză în  energie, lucrurile ar fi stat cu totul altfel. Este cea mai mare creştere economică pe primul trimestru, din componentele creşterii economice, de exemplu agricultura are o foarte mică pondere, asta înseamnă că în continuare vom avea un trend corect. Mai este mult  până când această creştere economică se va vedea în buzunarele românilor”, a declarat Marcel Ciolacu. 

Întrebat dacă a calculat cu cât au sărăcit românii în ultimele 6 luni, Ciolacu s-a referit la rata inflaţiei. 

”S-au făcut simulări, avem  indicele de inflaţie, în acest moment şi sperăm ca el să nu mai fie  influenţat într-un mod necontrolabil, dacă va exista o recesiune în zona euro. Partenerul numărul unu economic al României, în acest moment este Germania.. Ce este încurajator este că avem şi se preconizează 10-15 la sută invstiţii noi în România, investiţii străine. Companii care au plecat ori din Rusia ori din Ucraina găsesc climatul corect în România”, a declarat Marcel Ciolacu. 

PSD a prezentat, joi, bilanţul primelor şaseluni de guvernare alături de PNL şi UDMR. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.