Deputatul USR Andrei Lupu a declarat, joi, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, că este printre cei care se gândesc să plece din USR. ”Eu sunt îngrijorat în mod real de felul în care arată USR în acest moment” a spus el precizând că s-a închis la vârf şi un număr restrâns de oameni ia decizii. Despre Dacian Cioloş, acesta a spus că a avut o discuţie cu sute de membri, despe cum trebuie să arate o platfomă de principii, doctrinară, pentru viitorul României.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Fiecare membru USR are dreptul să aibă o poziţionare în momentu ăsta şi nu ascund că există foarte multe poziţionări, diverse, de la susţinere pentru actuala conducere la opoziţie fermă a celor care sunt dispuşi să renunţe inclusiv la apartenenţa partid. Sunt alţi colegi care sunt pregătiţi să se lupte intern, să îşi impună viziunea pentru a duce partidul în altă direcţie”, a spus deputatul.

Despre tensiunile din partid, Lupu a arătat că sunt probleme în interiorul partidului. 

”Da, sunt probleme în acest moment, şi nu neg asta şi faptul că USR e partidul cel mai democratic este exemplificat şi de faptul că putem să discutăm liber despre asta. USR a reuşit să urce în sondaje în toamna trecută, când a fost criza guvernamentală, dar ulterior au început o măcinare internă puternică, multe nemuţumiri, plecarea lui Dacian Cioloş pe fondul unei opoziţii interne la reformele pe care le-a propus şi pe fobdul acestei plecări a început o pierdere masivă de membri şi în acelaşi timp de entuziam a celor care au rămas”, a mai spus el.

Andrei Lupu a menţionat că USR are în acest moment are nevoie profundă de o regândire a strategiei.

”Eu sunt îngrijorat în mod real de felul în care arată USR în acest moment. USR s-a închis la vârf. (..) Este un număr restrâns de oameni care ia decizii”, a spus el, arătând că ”este mai restrâns decât în vremea lui Dan Barna”. 

”Cei care iau decizii sunt mult mai puţin, un grup de 4 sau 5 oameni, în acest moment. Deciziile, mai departe se rostogolesc fără o foarte bună legitimitare democratică în interiorul partidului. În acest moment USR resimte lipsa unei comunicări bazate pe idei, din păcate. În opinia  mea, nu e suficient ca partid de opoziţie doar să critici. Ajută dar misiunea unui partid este să îşi promoveze propriile politici”, a arătat Lupu. 

Întrebat dacă ia în calcul plecarea din partid, Andrei Lupu a spus: ”E un lucru pe care îl iau în calcul alături de mulţi alţi colegi” şi a menţionat că ”sunt mai mulţi, dar o decizie nu e luată în acest moment”.

”E foarte posibil până la finalul sesiunii parlamentare, nu ţine doar de mine”, a spus el, despre momentul în care va anunţa decizia. 

Despre intenţia lui Dacian Cioloş de a pleca din partid, Andrei Lupu a spus că ”a fost o discuţie cu câteva sute de membri, din întreaga ţară cu care s-au discutat idei, cum trebuie să arate o platfomă de principii, doctrinară, pentru viitorul României”. 

”Este firesc să apară această platformă şi public şi să obţină susţinerea publicului”, a mai spus Lupu, confirmând că este posibil ca aceatsă platformă să fie promovată pe un site oficial. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.